HPQ-User
CHIP Online
|
Mesaj Tarihi : 15 May 2008 13:11:02
|
|
|
|
mavimelek sormuş: vista mı yoksa xp mi hangisi daha iyi neden
Soru Türü: Donanım İşletim Sistemi: Windows XP Sistem Özellikleri: bilgisayarım exper
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.1)
|
|
|
| |
 |
Taşınabilir SSD dönemi |
DVD oynatan çerçeve |
Yeni nesil iPod'lar |
 Katı durum diskleri artık cebe giriyor: Buffalo, MicroStation ile ilk örneği piyasaya sürdü bile... |
 LG'den farklı bir dijital fotoğraf çerçevesi: DP889 sadece fotoğraf göstermiyor, film de oynatıyor! |
 Yeni iPod'larla ilgili dedikodular artıyor. Şimdi de ortaya taslak çizimler çıktı... |
|
waybe
Deneyimli Üye
    REP: 166
|
Mesaj Tarihi : 15 May 2008 13:24:41
|
|
|
|
sistemin yeterliyse vista bence
|
|
| |
|  |
khramn
Deneyimli Üye
    REP: 387
|
Mesaj Tarihi : 15 May 2008 14:42:23
|
|
|
|
Öncelikle tercih imkanınızın olabilmesi için şartların oluşması gerekir bu yöndende sisteminizin vista özellkleri destekleyecek ve kaldıracak sistem olmalı.Buradanda 2 g ram core işlemcili 512 mb dx10 detekli ekrabn kartına sahip bir sisteminiz olduğu varsayımı ile karşılaştırma yapabiliriz.
Bilmemiz gereken ilk bilgi her ne kadar vista xp den çok daha üstün bir işletim sistemi olsada her iki sisteminde kendince artı ve eksi yöçnleri olduğu.Örneğin xp de kullandığım yazılımların tamamını vistada kullanamıyorum ancak hem xp hemde vista kurulu olan sistemde aynı oyun yada programı çalıştırırken vistada hem çok daha fazla performans ve görsel zenginlik elde edebiliyorum.Bir diğeri xp de sistem dosyalarının tamamına hükmedip sistemi istediğim gibi şekillendirip özelleştirebiliyorum, vistada ya bu müdahaleyi yapamıyorum yada yaptığım zaman çözümü oldukça zor hatalarla karşılaşıyorum.
Tavsiyem sisteminiz yeterli ise mutlaka vista, yetersiz ise kasılmalara gerek yok xp.
|
NEDİR ALLAHIM NEDİR? BU DİYARIN ŞU HALİ BEZGİNLİKTEN RUHUNU KAYBETMİŞ BİR AHALİ İSLAMA SERBEST OLAN CAMİLERDE MAHPUSLUK, İMAN,FİKİR,RUH,LİSAN ,SUYU KESİLMİŞ MUSLUK KALPLERİ DİNLER SAĞIR,KILAVUZLUK EDER KÖR, DİNDARA ÇAĞDIŞI DER,ÇAĞ BİLMEZ PROFÖSÖR. RUHSAL,PARASAL,SOYUT,BOYUT,YAŞAM,EĞİLİM YA BUNLAR TÜRKÇE DEĞİL YAHUT BEN TÜRK DEĞİLİM. OYSA HALİS TÜRK BENİM,BUNLAR İŞGALCİLERİM ALLAH TÜRK'E ACISIN YALNIZ BUNU DİLERİM.. |
|
| |
|  |
AdRaMiTi
Katılımcı Üye
    REP: 415
|
Mesaj Tarihi : 15 May 2008 16:50:54
|
|
|
|
Çağa ayak uydurmalısın yoksa geri kalırsın.Çağ şimdi Vista Çağı bu yüzden Sisteminin özellikleri yetiyorsa vista kur derim ancak yok yetmiyor diyorsan Hiç zorlayıpda ne bilgisayarını yıprat nede kendini cünkü sistemin yetmez ise birçok problem ve en önemlisi kasmalar veya donmalar ile karşılaşırsın en basitinden buda bilgisayar kullanmaktan çıkar ızdıraba döner ayrıca vista cok yeni olmasada yeni bir işletim sistemi bu yüzden henüz daha bazı proğramları filan desteklemiyor ama xp'de böyle bir problem yok o yüzden biraz daha beklemeni tavsiye ederim.Bende Xp Kullanıyorum Geçmeyide düşünmüyorum şimdilik =)
|
|
| |
|  |
OnnuuR
Deneyimli Üye
    REP: 111
|
Mesaj Tarihi : 15 May 2008 17:33:41
|
|
|
|
Vistayı tercih ediyorum daha gelişmiş... Xp artık haz vermiyo...
|
|
|
| |
|  |
Reborn91
Bilgin Üye
    REP: 345
|
Mesaj Tarihi : 16 May 2008 00:27:42
|
|
|
|
Gerçi vista sp1 den sonra bayağı bir düzeldi ama ben her zaman sp3 lü xp kullanmayı tavsiye ederim.. benim donanımım fazlasıyla yetmesine rağmen en azından bir 6-7 ay daha xp derim en azından vistanın hataları tam anlamıyla oturana kadar...
|
|
| |
|  |
mncicektas
Yeni Üye
|
Mesaj Tarihi : 16 May 2008 00:37:18
|
|
|
|
xp' de vista'da daha çok bu kullanıma bağlı kullanım derken pc nin donanım yeterliliği kullanılan programların uyumu hangisine daha yatkınsa o ama tavsiyem vista neden kendi içindeki internet korumaı olarak vista ile birlikte gelen ek özellikler olarak iyi ama dediğim gibi hengisi desteği tam verebiliyorsa odur
|
|
| |
|  |
skrespin
Üye
   REP: 36
|
Mesaj Tarihi : 16 May 2008 03:08:28
|
|
|