Web Tasarımcısı Olarak Nasıl Bir Yol İzlemeliyim?

semihweb
31-08-2015, 01:15   |  #1  
semihweb avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Merhaba. 

Bugün sizlere kafama takılan soruları sormak istiyorum. İlk olarak kendimden bahsedeyim. Ben geçen yıl meslek lisesi web tasarım bölümü mezunu oldum ve bu işi de gerçekten severek yapıyorum. Üniversitede bilgisayar programcılığı okuyacağım uzaktan öğretim şeklinde ve bu süreçte de iş hayatına girdim. Şuan bir firmada web tasarımcısı olarak çalışıyorum. Aslında şuan yaptığım işe "tasarımcı" yakıştırması yapmam çok doğru olmaz. Çünkü şuan yaptığım siteler Wordpress, Opencart şeklinde hazır sistemler. HTML ve CSS iyi derece de biliyorum bu şekilde de site çalışmaları yaptım ancak tamamlamadım. Ve şuan sadece Wordpress, Opencart ile site yaptığım için bu işten ayrılıp bir firmaya başvurduğumda sadece bunları yapabiliyor olsam işe dahi alınmam diye düşünüyorum. Bu işi gerçekten seven ve tasarıma çok önem veren birisiyim asla "bu kadarı yeter" demem. Önemsiz bir işte olsa tam anlamıyla göze hoş gelecek hale sokmadan o işi bırakmam.

Kendimi yeteri kadar anlattığımı düşünüyorum şimdi sorulara geçiyim.
1) Ben bu işi bir ömür yapacağım için kendime iyi bir yol çizmem gerekiyor. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?
2) Sadece hazır sistemlerle tasarımcı olamayacağımı düşündüğüm için tam anlamıyla "web tasarımı yapıyorum" diyebilmem için ne yapmam gerekiyor?

badwizard
31-08-2015, 19:34   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Kendi sorunun cevabını zaten kendin vermişsin, hazır scriptleri modifiye ederek tam anlamıyla bir tasarımcı sayılmazsın, editor olursun, bunu zaten kendin de görmüşsün. Nasıl bir yol izlemen gerektiği tamamen sana bağlı ömür boyu yapacağın bir iş için hiç kimsa sana şunu böyle yap diyemez, kendin bulursun. Ben 20 yıl önce kendime bir yol çizmeyle uğraşmadım, bana yol çizmeye çalışanlarıda pek umursamadım grafik animasyon 3d modelleme yaptım, bugün hala yapıyorum o zamana göre daha bilgili ama daha tembelim tek farkı bu.

semihweb
01-09-2015, 03:03   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

zaten benim isteğim hayatımı belirlemeleri geleceğimi çizmeleri değil benim isteğim bana yardımcı olunması yani ne yapmalıyım şu seviye de böyle hazır sistemlere devam mı etmeliyim HTML CSS siteler mi yapmalıyım genel anlamda önümdeki adımın ne olması gerekir?

badwizard
01-09-2015, 17:18   |  #4  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Hazır scriptlerin üzerinde çalışmanın sana ne katacağın düşünüyorsun? sorduğun buysa bir şeyi sıfırdan yapmak her zaman daha değerlidir, özgün bir şey yapmak insanlara esşiz bir şey sunmak çok daha sağlam bir deneyim kazanmanı sağlar.