windows 10 mobile nasıl?

selim_firat
10-02-2016, 19:41   |  #1  
selim_firat avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 15
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

windows phone 8'e kıyasla görünüm olarak güzelleşmiş ancak kullanım olarak çok kötü.
bir kere kesinlike wp 8 kadar akıcı bir sistem değil. uygulama arası geçişleri, ana ekrana dönüş filan artık kasıyor. hatta zaman zaman 3-4 saniyelik "yükleniyor" yazısı bile gelir oldu.

bunun dışında galeri tamamen sıçmış durumda. klasörleme sistemi yapacağım derken, eski klasörleri neredeyse uçurmuşlar. tam olarak uçurmamışlar ama bayağı zor bir yere saklamışlar. aynı şekilde uygulamalardan fotoğraf gönderirken (whatsapp, twitter vs..) gelen arayüz mevcut galeri arayüzünden daha farklı. kaldı ki bir çok sefer zaten fotoğraf yüklerken uygulama kapanıyor. windows 10'a kadar hiç yaşamadığım bir olaydı.

klavye ise bitmiş. windows phone 8 bugüne kadar kullandığım en mükemmel klavyeye sahipti (halen ios ve android de kullanan birisiyim), muhtemelen daha iyisi de zor gelecektir. hani milletin öve öve bitiremediği swiftkey var ya o bile amatör işi kalırdı yanında. bu klavyeyinin içine windows phone 8.1 ile sıçtılar, windows 10 ile de üzerine tüy diktiler.

uygulamaların şapşikliğinden bahsetmiyorum bile. microsoft kendi uygulamalarını bile ios ve androide daha önce çıkartıyor. bakın bu dramdır.

senelerdir göğsümü gere gere kullandığım lumia 920'im artık ikinci telefon konumuna düşmüş durumda. microsoft muhtemelen de toparlayamayacak bu windows phone işini. belki pc gibi çalışan surface phonelarla işi kotarabilirler ama o da zor. ya google'ın batması ya da apple'ın "biz bu işten iyi para yedik hamdolsun. artık kenara çekiliyoruz" demesi lazım.