Windows 7 Devri Bitiyor!

Kngomegan42
29-10-2014, 14:35   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2014

Microsoft Windows 7 devrini resmen bitiriyor. Peki Windows 7 devri bitince ne olacak? İşte bilgisayar üreticilerinin Microsoft'tan isteği...
2014 Ekim sonu itibariyle Microsoft, Windows 7 OEM satışlarını sona erdiriyor. Büyük bilgisayar üreticileri Windows 8 ve 8.1'e karşın halen Windows 7 kurulu bilgisayar satışını sürdürüyor. Özellikle son tüketiciler işletim sistemlerinin arayüzünü değiştirerek Metro ya da yeni adıyla Modern kullanımını öğrenmeye her zaman istekli olmuyor.

Elbette Steam gibi oyun platformlarında güncel özellikleriyle Windows 8.1 gibi en güncel işletim sistemlerine geçiş oranı çok daha yüksek. Yeni özelliklere alışan kullanıcılar, güncel işletim sistemlerinin hem performans, hem de güvenlik açısından öneminin farkında. Ancak amacı ürün satmak olan firmalar, tüketicileri yeni işletim sistemi sürümleri konusunda bilgilendirmek yerine ne isterlerse onu satmayı sürdürüyor. Kurumsal ya da kurumsal olmayan satışlarda, pratikte güvenilirliği belirsiz olmasına karşın halen Windows XP kurulu bilgisayarların bile satıldığını yer yer görebiliyoruz.

Windows 7'nin satış başarısı, tüketici tarafından sevilmesi elbette alışkanlıkla birleşince durum Windows XP'deki kadar olmasa da kronik bir hal aldı. Windows 7 şüphesiz XP kadar çok güvenlik açığı ile dolu değil, halen güncel ve kullanışlı bir işletim sistemi. Ancak yazılım dünyası hızla değişiyor ve Zero Day Exploit denilen kronik bazı güvenlik sorunları her işletim sisteminin yaşlılığında kendisini romatizma gibi ortaya koyuyor. İşletim sisteminin temelindeki yazılım mühendisliği ve güncel ihtiyaçlara yeni teknolojilere yönelik özellikler devamlı yeniliği gerektiriyor. Her yeni işletim sistemini çıkar çıkmaz almak her kullanıcı için mümkün ve ekonomik olmasa da en azından en son güncellemeleri takip edip sisteminizi güncel tutmanızı tavsiye ediyoruz. Mac OS ya da Windows, Android ya da iOS farketmeksizin en güncel sürümü yeğliyor ve tavsiye ediyoruz.

Şimdi Windows 7 satışının sona ermesine dönelim, halen bir sürümün satışı sürecek. Bu sürüm de Windows 7 Professional, yani kurumsal satışta en aktif rol oynayan sürüm. Microsoft kurumsal satışların düşmemesi için son tüketici satışlarını sona erdirdiği Windows 7'nin bir süre daha, en azından Windows 10 çıkana kadar devam etmesini planlıyor. Özetle Windows 7 devri adım adım bitiyor, Windows 8.1 devam ederken Windows 10 hazırlıkları sürüyor. Kullanıcıların alışık olduğu arayüze dönen, ancak teknolojik altyapı olarak gelişen Windows 10, Modern arayüze bir türlü ısınamayanların imdadına yetişecek gibi görünüyor.

ALINTIDIR.

Son Düzenleme: Kngomegan42 ~ 29 Ekim 2014 14:35