Windows 7 "İnternet Erişimi YOK"

H@LVEt
03-07-2009, 08:03   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Arkadaşlar bilgisayarıma Windows 7 7260 Ultimate kurdum. Çok memnunum ancak bilgisayarı ilk açtığımda internete bağlanamıyor. Yerel ağ bağlantısını devre dışı bırakıp sorun gider dediğimde düzeliyor ancak ben bunları her pc açmamda yapmak istemiyorum. Bir çözüm yolu bulabilir misiniz?? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

h@y@let
03-07-2009, 18:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
887 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Aynı sorunu bende yaşıyorum pc ilk açıldığında internet erişimi bir süre sağlanamıyor. Çözüm yolu varsa paylaşırsanız sevinirim.

Mustafa@PC
03-07-2009, 18:44   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
13,129 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Ethernet kartı sürücüsünü güncellemeyi denediniz mi ?

h@y@let
03-07-2009, 19:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
887 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Tabiki de evet. Zaten update üzerinden de driverı kuruluyor.

Mustafa@PC
03-07-2009, 21:19   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
13,129 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Bencede build kaynaklı olabilir...

h@y@let
04-07-2009, 00:16   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
887 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

7229 yüklü şuanda ondan önceki build larda da oluyordu bu sorun.

OSMAN BAĞÇEVAN
04-07-2009, 00:54   |  #7  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 3
6,618 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

7201 ve öncelerinin hepsini denemiştim ..
benim masaüstümde bu sitenin gadget i , hürriyet gazetesinin gadget i ve maçkolik in gadgetleri var..
pc açıldığında anti virüs programı vs .. açılırken  bu gadgetler de ilk önce bağlantı yok diyor..2-3 saniye civarında azcık zaman geçtikten sonra ekrana geliyor haberler , maçlar ...

yani pc açıldığından hemen sonra internet bağlantısı geliyor..

FerikoyluHASAN
10-09-2009, 16:28   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009


Benim Sorunum Biraz
Daha Sizlerinkinden Farklı ; Ben PC' yi Açıyorum Net Var Bir Süre ( 5 - 10 Dk. yada 3 - 5 Saat Gibi ) Kullanıyorum Buraya Kadar Bir Sorun Yok ; Ama PC 'yi Kapatıyorum ve Modemide Aynı Zamanda 5 - 10 dkk yada 3 - 5 Saat Sonra Açtığımda Internet Erişimi YOK
Diyor Ağ ve Paylaşım Merkesinde
[ Ağ Bağlantı İconun Üstünde Sarı Bir Ünlem işareti war Mause O İCON'nun Üstüne Getirdiğimde Çıkan yazıda ;
( ""
Üst Kısımda = " NetWork : İnternet Erişimi YOK
"
 
Hemen Altında İse = " Unidentified NetWork : İnternet Erişimi Yok " Yasıyor "" ) ]Yardımcı Olanlara Peşin Peşin Teşekkür Ediyorum...
Bu Sonun Sebepleri
:
1 . İşletim Sisteminden mi ( Windows 7 ) ?
2 . Modemden Kaynaklanan Bir Sorun mu ( AirTies RT - 104 Combo ) ?
3 . Pc 'den Kaynaklanın Bir Sorun mu ( Ethernet Kartı Güncel )
4. Virüs Kaynaklı Bir Sorundan mı (Nod32 Anti Vir. )
5. Diğer Nedenlerden
mi ?

Tekrar Net'e Bağlanabilmem İçin 8 - 10 Saat Geçtiğinde Girebiliyorum ...

Son Düzenleme: FerikoyluHASAN ~ 11 Eylül 2009 15:29
OğuzxPc
10-09-2009, 16:49   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

arkadaşım ethernet kartın baya eski git 10 liralık realtek 8139x family al

matrax-38
13-09-2009, 00:08   |  #10  
matrax-38 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
746 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Bendede her açışımda  zaman değil ama sık sık bağlantı kopuyor ağ bağlantı simgesinde ! işareti çıkıyor modeme bakıyorum bütün ışıklar yanıyor modem arayüzüne giriyorum internet bağlantısı ver görünüyor ama nete giremiyorum bikaç dk sonra düzeliyor xp ve vistada böyle bişey hiç başıma gelmedi bi tek windows 7de oluyor niye anlamadım gitti varmıdır bi çözümü?Xp ve Vistayı övdük diyede Recep Bey kızmaz inşallah:):)

Son Düzenleme: matrax-38 ~ 13 Eylül 2009 00:09
OnlyMann
13-09-2009, 00:14   |  #11  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

! işareti olduğunda sağ tuşa basıp tanıla ve onar yaptığınızda düzelmesi gerekir. nedeni modem tarafından dağıtılan ip bilgilerinin alınamamış olmasındandır. bunun nedeni makina açıldıktan sonra modemi açıyor olabilirsiniz önce modemi açıp sonra makinayı açarak denemelisiniz.

bir diğer nedeni de makinanızda yüklü olan güvenlik yazılımından olabilir.

matrax-38
13-09-2009, 00:18   |  #12  
matrax-38 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
746 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008
Alıntı: OnlyMann  
! işareti olduğunda sağ tuşa basıp tanıla ve onar yaptığınızda düzelmesi gerekir. nedeni modem tarafından dağıtılan ip bilgilerinin alınamamış olmasındandır. bunun nedeni makina açıldıktan sonra modemi açıyor olabilirsiniz önce modemi açıp sonra makinayı açarak denemelisiniz.

bir diğer nedeni de makinanızda yüklü olan güvenlik yazılımından olabilir.

 
Onuda denedim işe yaramıyor zaten düzelse bile bi önemi kalmıyor ki download yaparken pat diye net gidiyor böyle bişe hiç olmaması lazımdı birde modemi zaten hiç kapatmıyorumki on/off tuşu yok fişi çekmek gerekiyor onlada uğraşmıyorum yani modem 3-4 senedir hiç kapanmıyor:)

OnlyMann
13-09-2009, 00:31   |  #13  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

ethernet kartı sürücüsünün güncellenmesi kısmen çözebilir. ancak sorun win 7 sorunu da olabilir. aklıma gelen acaba download yaparken ethernet kullanılmıyor sanıp devre dışı (güç tasarrufu moduna geçiyor) bırakıyor olabilir mi? diye

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 13 Eylül 2009 00:37
matrax-38
13-09-2009, 00:46   |  #14  
matrax-38 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
746 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Ethernet  güncellemeyi hiç düşünmedim onu bir deniyim saolun.

GigaByte
14-09-2009, 20:21   |  #15  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

aynısı benim de başımdan geçti ... ev ağını ve ortak ağı aynı anda açık gösteriyordu ağ ve paylaşım merkezinde .. ne yaptıysam o ortak ağı kaldıramadım . en son aygıt  yöneticisinden direk ethernet driverini kaldırdım sora tekrar yükledim çözüldü . daha yaşamadım o problemi ..

alpagun
14-09-2009, 20:38   |  #16  
alpagun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
493 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Anakartınıza ait ethernet sürcüsünü yüklemeyiniz. Yüklemişseniz, masaüstünde Bilgisayarım>Özellikler>Aygıt yöneticisinden yüklediğiniz sürcüyü kaldırıp bilgisyarınızı yeniden başlatınız. Winmdows 7 Ethernet sürücüyü otomatik olarak yükleyecektir.

Bundan sonra internet'e bağlanmayı deneyin bakalım. Probleminiz devam edecek mi ?

Bahsettiğiniz sıkıntının aynısı bende de oluyordu. Çözümü bu şekilde buldum.

Son Düzenleme: alpagun ~ 14 Eylül 2009 20:39
GigaByte
14-09-2009, 20:40   |  #17  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009
Alıntı: alpagun  
Anakartınıza ait ethernet sürcüsünü yüklemeyiniz. Yüklemişseniz, masaüstünde Bilgisayarım>Özellikler>Aygıt yöneticisinden yüklediğiniz sürcüyü kaldırıp bilgisyarınızı yeniden başlatınız. Winmdows 7 Ethernet sürücüyü otomatik olarak yükleyecektir.

Bundan sonra internete bağlanmayı deneyin bakalım. Probleminiz devam edecek mi ?

Bahsettiğiniz sıkıntının aynısı bende de oluyordu. Çözümü bu şekilde buldum.

alpagun
 
ben bu sorunu win7 nin kendi yüklediği driver ile yaşadım . orjin. cdden yükleyince sorun kalktı .

Son Düzenleme: GigaByte ~ 14 Eylül 2009 20:40
matrax-38
14-09-2009, 21:51   |  #18  
matrax-38 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
746 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Şimdiye kadar ethernet yüklemedim windowsun kendi kurduğu ile çalışıyordu şimdi anakartın sitesinden en güncel olanı kurdum bakalım olacakmı.Hepinize teşekkürler...

linda
22-09-2010, 19:38   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
387 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

Arkadaşlar uzun süre xp den yakamı kurtaramadım. çünkü herşeyini ezberledik. ama fazla da direnemedim. okulda ne kadar pc varsa hepsine 7 kuruyorum. Bilgisayarlardan birine bir sistem kurup yedek aldım. Aldığım yedeği sistem gözetmeden bütün bilgisayarlara kuruyorum. herşey güzelmiş gibi. ama bende de internet bağlantı sorunu ortaya çıkıyor. Donanım dan ağ kartını Kaldır diyorum yada Devre Dışı bırak diyorum. yeniden etkinleştir yada yeni donanım ekle diyerek kaldırdığım ağ kartını buluyorum. İnternet bağlantı sorunu çözülüyor. İyi de bunun sebep sonuç içindeki çözümü nedir?

c0ke
25-11-2010, 14:28   |  #20  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

Muhtemelen Realtek ethernet kullanıyorsunuz ve muhtemelen Windows güncelleştirme yaparken Realtek sürücülerini de güncellediniz. Yahut windows 7'yi kurarken ethernet (internet) bağlantınız açıktı ve otomatik olarak microsoft'un sitesinden realtek sürücüleri güncellendi.

İşte sorun tam bu noktada başlıyor. Microsoft'un sitesinde Realtek sürücüleri sorunlu. Bu ayıp realtek'in ayıbı esasında ama microsoft da bunu farketmemiş henüz. Bu sebeple bahsedilen kopmaları yaşıyorsunuz.

Çözümü ise ya vista için yapılmış eski sürücüleri windows 7 üzerinde kullanmak. Veya en güncel realtek sürücülerini sitesinden indirmek.

İşte linki, buyrunuz...

http://www.realtek.com.tw/downlo ... d=10&Level=3&Conn=2

Kolay gelsin.  :)

FurkanSancar
26-12-2010, 11:30   |  #21  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

arkadaslar aynı sorun bendede var ve su anda sorun hayla çözülmedi.. Önerdiklerinizi Uyguladım. Driverlerida İndirdim ama Bir Sorunla Karsılastımm Driver olan rar da setup.exe dosyasıı mevcut degil.. Sadece Şu Dosyalar Var .

- Athr.sys
- athrext
-netathr
Bu Dosyalar Var Bu Konuda Bana Yardımcı  olursanız Size Minnettar kalırım...


Ağ Bağdaştırıcısı    Atheros AR5007EG Kablosuz Ağ Bağdaştırıcısı
Arabirim Türü    802.11 Wireless Ethernet
Yardımlarınızı Bekliyorum

Son Düzenleme: FurkanSancar ~ 26 Aralık 2010 11:32
nebulafn
24-02-2011, 13:02   |  #22  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

sorun ----> bilgisayarı her açtığımda ev ağı ve unidentified network şeklinde iki ağ belirmesi ve internet erişiminin olmaması
kısmi çözüm ---->Ağ ve Paylaşım merkezini aç/Local Area Connection/Devre dışı bırak  ARDINDAN Ağ ayarlarınızı değiştirin/Sorunları giderin/İnternet bağlantıları (Bu şekilde tek bir ağ tanımlanıyor ve net geliyor fakat bilgisayar tekrar restart edildiğinde veya kapanıp açıldığında yine tanımlanamayan ağ oluyor ve net olmuyor, yine aynı şeylerin yapılması gerekiyor)
kesin çözüm ---->Ağ ve Paylaşım merkezini aç/Bağdaştırıcı ayarlarını deiştirin/Üzerinde çarpı işareti olmayan simganin üzerine gelin sağ tıklayın/Özellikler/Yapılandır/Güç yönetimi/Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygtı kapatsın diye birşey tikli olmalı,bunun tikini kaldırın hepsi bukadar
Birsürü kişide birsürü markanın farklı ethernek kartları bulunduğuna göre benim yaptığım işlem sıraları kendi markama göre bende Atheros var,fakat mantık aynı güç kazancı sağlaması için kendiliğinden etherneti kapıyor, buna benzer bir ayar standart olarak yapılı olduğundan böyle bir sorun çıkıyor..

kendi kendime bu çözümü ürettim kurcalayarak ve defalarca denedim kapasamda restart ta atsam net artık hep var, inşallah yardımcı olabilmişimdir, biraz kurcalayın ve bu ayarı kapayın

gizemli77
02-02-2012, 01:15   |  #23  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2005

Arkadaşlar apartman dairesinde 4 kişi ortak olarak aldığımız Airties 206 kablolu+antenli(wirelless) modemle farklı işletim sistemi kullanılan 4 kullanıcılı bilgisayar sınırsız 7,2mb'litlik sınırsız paketli TTnet paketi kullanıyoruz. Ben Wi-fi özellik win7 işletim sistemli laptoptan bağlanırken diğerleri Xp, vista, vb...işletim sistemli bilgisayarlardan kablo ile bağlanıyorlar. İnternetten sıklıkla program indirme adreslerinde 1 gb üzerinde indirmeler yapıyorum. Diğerleri oyun indiriyor. Online film izliyor vb... Son 1 haftadır. nedendir bilmiyorum, indirme veya film izleme esnasında sinyal yüksek olmasına rağmen, "internet erişimi yok" diyerekten hattan düşüyor. Farklı işletim sistemlerini kullanmamıza rağmen hepimizde bilgisayarlarımızdan internete bağlanamıyoruz. Gecenin bir vaktide komşunun zilini çalıp, modemi açıp/kapamasını istiyoruz. Sorun o an için çözülüyor. Ancak, özellikle film veya indirme yapılırken kısa süre sonrasında tekrar hattan düşüyor. Sinyalin üzerinde Sarı üçgenin içerisinde ünlem işareti çıkarak güçlü sinyal olmasına rağmen "internet erişimi yok" hatası veriyor. Bayağı sinirlerim bozuluyor. Zaten program indirme sitelerini ücretsiz yavaş indirmeyi seçerek indireceğim part1,2vb... dosyaların yarıda kalmasına sebep oluyor. Burada sorun işletim sistemine, veya modeme bağlanmamalıdır. Bence sınırsız paket diyerekten bize satan Türk Telekomun suçudur. Haaa!!!.. şurada çuvaldızınıda kendimize batırmamız gerekiyor. Batırıkende bu bu duruma iten devlet mi, kuruluşlar mı hatalı. İnterneti hala Avrupa ülkelerine göre pahalıya kullanıyoruz. Bu da vatandaşları illegal yollara itiyor. Buna bilindiği halde internet kullanıcılığının yaygınlaşması için göz yumuluyor. Bunuda hem vatandaş, hemde bu hizmeti sağlayan kuruluşlar biliyor. Bu kuruluşlar ileriyi görebiliyorlar ve her zaman zengin çıkacaklarını bilmekteler. Bu TTnet paketi 1 kişi alıyor. Şifrelere 2 veya daha fazla kişi kullanıyor. Hepsi birden 1 modem üzerinden farklı bilgisayarlar üzerinden aylık kota aşırı yüklemesi olunca bunlar farkediliyor. TTnet'den bu tip aylardır devam eden aşırı kota yüklemelerinden vazgeçirmek için erişimi hattan düşürme eylemine geçmiş olabilir. Hattan düşmemenin mutlaka bir çözümü vardır diye düşünüyorum.