Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

windows 7 - tuhaf bir hata alıyorum -

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Eyl 2009  09:09

Merhaba arkadaşlar
Windows 7 (x32) Ultimate final sürümünü kullanıyorum yaklaşık 20 gündür. 2 gün önce bir sorunla karşılaştım ve ne yaptıysam halledemedim aynen devam ediyor. Mozilla ve Explorer olmak üzere 2 tarayıcı kullanıyorum ve ikisinde de tıklama yaparken bazen yanıt vermiyor hatası alıyorum ancak saniyelik bir olay. Örneğin bir konuya tıklıyorum okumak için ancak görev çubuğunda bir internet sayfası daha görünüp yanında yanıt vermiyor yazıyor ve saliseler içinde kayboluyor ve eski haline dönüyor. Bu aralar çok sık olmaya başladı. Sitede bir bağlantıya girerken bazen 4-5 defa tıklamak zorunda kalıyorum. Hem mozillada hem explorerda aynı problemi yaşıyorum. Biraz önce Vuze torrent programını kullanırken ve başka zaman da spider solitaire oynarken aynı şeyi yaşadım. Hatta şu an bu yazıyı yazarken, mouse ile tıklamaya gerek olmadığını klavye kullanırken bile olduğunu farkettim =)) yani sadece tarayıcılarda problem olduğunu sanmıyorum sistemle ilgili birşey olduğunu düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim...
Güncelleme: Ferhat CAN (01 Eyl 2009 09:10)
En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Eyl 2009  09:26

uyumsuzluktan arkadaşım tavsiyem xp programlar windows 7ye tam otursun ondan sonra geç windows7ye
En üste git

CHIP Online
REP: 261, 3,90

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Eyl 2009  09:34

Güvenlik yazılımınız nedir?
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Eyl 2009  18:12

valla eğer programların uyumsuzluğundan kaynaklansaydı win7'ye geçtiğim zamandan beri bu problemi yaşardım diye düşünüyorum ancak bu 2 gündür oluyor ve her zaman olmuyor (mesela şu an normal).

Güvenlik yazılımı olarak Nod32 kullanıyorum
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Eyl 2009  19:05

kimsenin bir fikri yok mu? Sırf bu sorundan dolayı win7'yi bırakmak istemiyorum ancak çok sinir bozuyor. Bu gidişle vista'ya geri dönüş yapacağım :S
En üste git

Üye
REP: 78, 3,45

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Eyl 2009  19:16

Birden bire olan birşey anladığım kadarıyla.Windows 7 le alakalı değilde virüs falan gibi geldi bana.Sorunun çıktığı ana yakın bir zamanda olağan olmayan birşey yaptınmı.Güvenli olmayan bir site vs...
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Eyl 2009  19:18

NOD32 ile Tam Sistem Taraması'ndan geçiriniz.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Eyl 2009  19:25

her gün girdiğim 3-4 site haricinde bir yere girmedim ancak dediğiniz gibi nod32 ile bir taratayım bilgisayarı. Ayrıca spyware kullanmıyordum. Şimdi kurup onunlada taratayım bakalım birşeyler varmıymış.
Ferhat Can
Eskişehir - Anadolu Üniversitesi
0 RH (-)
En üste git

Denetmen
REP: 533, 3,59

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Eyl 2009  19:31

sorunu tam olarak anlamadım..tamam tarayıcılarda ki sorununu anladım da , sisteminde nasıl sorun oldu  orasını anlamadım...

sisteminde mouse ilgili bişey bahsetmişsin..mouse nin simgesini denetim masası-fare-işaretçiler - yok -tmm
yapıp öle dener misiniz ?
eğer olmazsa sisteminizde ki sorunu anlatır mısınız ?
Dünyada ki insanlar 3 grupturlar.
Bir şeyi ortaya çıkartan ve yapan küçük seçkin bir grup. Bir şeyin yapılmasını seyreden büyükçe bir grup ve neyin olup bittiğini bilmeyen bilmeden yaşayan büyük bir kalabalık
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Eyl 2009  01:30

wink programını kullanarak videoya almaya çalıştım ekran görüntüsünü ama swf olarak kaydediyormuş kısacası koyamadım videoyu buraya. Ancak şöyle anlatayım size. Mouse ile ilgili bahsettiğim şey, web sitelerinde gezerken yapmış olduğum her tıklama, saliselik bir "yanıt vermiyor" hatasına neden oluyor tarayıcılarımda. Bu nedenle bazen 3-4 defa tıklamak zorunda kalıyorum. Örneğin facebook'ta poker oynuyorum. Call, Fold gibi düğmelere 3-4 defa basmak zorunda kalıyorum.. Karşılaştığım şeyde görev çubuğunda bir tane daha tarayıcı görünür gibi oluyor yanında yanıt verm.... yazan sonra kayboluyor.

Ayrıca sadece tarayıcılarda değil açtığım klasörlerdede oluyor bazen bu, ancak çok nadir..
En üste git

Denetmen
REP: 533, 3,59

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Eyl 2009  01:52

sistemini tune up ve ya CCleaner gibi yazılımlarla temizleyerek bunun böle olmasını az da olsa engelleyebilirsiniz..internette ise farklı bir tarayıcı da , bu sorunu çözebilen en iyi tarayıcıyı deneyip bulur  ve kullanabilirsiniz..

o hata bende tarayıcılarda çıkıyor..i.e 8  de çok sayıda sayfa açınca aynı dediğin gibi hata çıkıyor..bu hata sanırım benim internetimin yavaş olduğundan kaynaklanıyor..sisteminizde ki bu hata sizin sisteminizin yavaş olduğundan yapıyor olabilir...xp de ve vista da da bu hatalar vardı..ama hata çıkmıyordu , ve bekletiyordu..örnek : bir dvd/cd taktığınız da xp ye okumasını bekliyorduk..eğer biz beklemezsek , tıklarsak dvd/cd sürücüsüne falan o zaman hata veriyordu..windows7 de bu biraz farklı..dvd/cd  yi taktığımızda okuyor , ancak dvd/cd nin açılışında bekliyoruz..

bu sorun değildir , bu normaldir...
Dünyada ki insanlar 3 grupturlar.
Bir şeyi ortaya çıkartan ve yapan küçük seçkin bir grup. Bir şeyin yapılmasını seyreden büyükçe bir grup ve neyin olup bittiğini bilmeyen bilmeden yaşayan büyük bir kalabalık
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
Şöyle bir hata alıyorum.. :( Bir bakın.Zwae 2 16 Eki 2010  15:33
Çok garip bir hata alıyorum! Yardım edermisiniz?Diktatör 2 20 Eki 2010  23:48
xp de bir hata alıyorumaes97 0 25 Kas 2011  17:27
 böyle bir hata alıyorumdevrano48 4 02 Nis 2012  17:41
Bir Hata Alıyorum. Yardım Edebilirmisiniz?djburak9 0 16 Eki 2011  20:03
Bu sayfa 1,17 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu