Windows 8'i "tam sürüm" yapmanın yolu bulundu

CHIP Online
21-11-2012, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'i yasadışı olarak "tam sürüme çevirmenin" öyle bir yolu bulundu ki...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... -bulundu_37108.html

Resimlerle: Windows 8'in arka plan desenleri

Korsanlar, Windows 8'deki ürün etkinleştirme içerisinde bulduğu açıktan faydalanarak onu korsan bir şekilde etkinleştirmenin yolunu buldular.


Gayrimeşru "KMS etkinleştirme"nin de kullanıldığı yöntem, şöyle çalışıyor: Öncelikle herhangi bir anahtarla Windows 8'i yüklemek gerekiyor (bu anahtar, bir başkasının kullandığı anahtar da olabiliyor). Bu Windows 8'i her anahtarı kabul eden bir KMS (anahtar yönetim sistemi) sunucusu ile etkinleştirdiğinizde 180 gün kullanabileceğiniz, "yasal" durumda olmayan bir Windows'a sahip oluyorsunuz. Bu Windows'u tam anlamıyla meşrulaştırmak için Windows 8 Pro'ya Windows Media Center güncellemesini ekleyen  ücretsiz güncellemeyi uygulamanız gerekiyor. Bu güncellemenin yüklenmesi esnasında anahtarınızın uygun olup olmadığı kontrol edilmiyor ve önceki anahtarınız, tamamen etkinleştirilmiş yeni bir anahtar ile değiştiriliyor.


Windows Pro için sunulan ücretsiz Windows Media Center güncellemesi sadece 31 Ocak 2013'e kadar geçerli. Dolayısıyla bu yasadışı etkinleştirme yöntemi, Microsoft herhangi bir değişiklik yapmasa bile sadece birkaç ay çalışacak. 

Tüm Konu: Windows 8'i "tam sürüm" yapmanın yolu bulundu

Resimlerle: Windows 8'in arka plan desenleri

Kaynak: www.chip.com.tr