Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

windows - Disk yok hatası

CHIP Online

Kişisel Sayfası

PermaLink23 Oca 2008  08:29

Engineer38 sormuş:
Merhaba, Bilgisayarımda galiba bir yazılım sorunu var, bir arkadaşım sizi tavsiye etti, yardım ederseniz sevinirim.
Bilgisayarıma dışarıdan herhengi bir giriş yaptığımda, yani cd taktığımda, usb bellek taktığımda, usb kablosu ile telefon bağladığımda bir uyarı mesajı geliyor,
messajın başlığı: Windows - Disk Yok
içeriği: Exeption Processing Message c0000013 Parameters 75b4bf9c 4 75b4f9c 75b4bf9c
bu msj ekranda iken de yine cd vb ürünlerimin içeriğinden yararlanabiliyorum, sizce ne yapmalıyım? yardımcı olursanız sevinirim...
İyi Çalışmalar...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Masaüstü, pentium-4 3.00 işlemci, 120 GB hard disk, 1GB ram, galiba 256 ekran kartı, tv kartı vb

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)
Sorularınız için Uzmanına Sor
En üste gitBu mesajı bildir

İlk Maestro
REP: 1585, 3,97

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Oca 2008  08:56

Running from registry key:
\Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Servic es\gnknrgyx

Script file located at: \??\C:\WINDOWS\system32\ulnfqofc.txt
Script file opened successfully.

Script file read successfully

Backups directory opened successfully at C:\Avenger

Beginning to process script file:

Driver PE386 unloaded successfully.
Program C:\Rustbfix\2run.bat successfully set up to run once on reboot.

Completed script processing.

Bunu bır isveç sitesinden buldum Kahkaha sıstemınde antıvırus programı yoksa kendıne bır tane edin Kaspersky veya Eset Smart Securtıy senı goturur. Bır guzel sıstemını tarattır. Bu tıp sorunlara vırusler sebep olmuş olabılır

XP CD'sı ıle sıstemını onarmayı dene.. Bunun ıcın xp CD'sını surucune koy ve sıstemı yenıden baslat.CD'den bır önyukleme dıyıp tusa bastıgında XP kurar gıbı devam et. Karsına ıkı yol cıkacak ya onar dıceksın yada sıstemı yenıden kuracaksın. Bız onarmayı secicez.. Bunu denersen sonucu buraya yazarsan iyi olur.Baska yollarda öneririz sorun çözülmezse

En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink23 Oca 2008  18:35

merhabalar.
windows disk yok hatası için hdd kablonuzu yenileyin yada hdd kablosunu tekrardan söküp takın.
umraım yardımcı olmuşumdur.
kolay gelsin.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink29 Kas 2008  14:37

merhabalar.
ben yeni üyeyim..konu açılalı baya olmuş ama yardımcı olması açısından yinede yazayım dedim..aynı sorun bende de vardı..bu hata genelde kart okuyucu olan bilgisayarlara flash bellek takılınca ortaya çıkıyor..windowsun diski otomatik kullanmak istemesi sonucunda...önce ad-aware programını indirip kurun ve sistemi taratın..sonra başlat çalıştıra gpedit.msc yazın orda kullanıcı yapılandırması altında yönetim şablonu kısmını açın.. sağ tarafta sistem seçeneğini açın.. orda 'otomatik çalıştır özelliğini kapat' seçeneği var..onu etkin yapın.. artık bilgisayarınızı sorunsuz kullanabilirsiniz.. bilgisayarınıza dışardan ne takarsanız takın otomatik olarak açılmayacak ve sisteminize autorun la bulaşan virüsler bulaşmayacaktır...
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink18 Nis 2009  10:10

Alıntı: gizemligenc6
merhabalar.
ben yeni üyeyim..konu açılalı baya olmuş ama yardımcı olması açısından yinede yazayım dedim..aynı sorun bende de vardı..bu hata genelde kart okuyucu olan bilgisayarlara flash bellek takılınca ortaya çıkıyor..windowsun diski otomatik kullanmak istemesi sonucunda...önce ad-aware programını indirip kurun ve sistemi taratın..sonra başlat çalıştıra gpedit.msc yazın orda kullanıcı yapılandırması altında yönetim şablonu kısmını açın.. sağ tarafta sistem seçeneğini açın.. orda 'otomatik çalıştır özelliğini kapat' seçeneği var..onu etkin yapın.. artık bilgisayarınızı sorunsuz kullanabilirsiniz.. bilgisayarınıza dışardan ne takarsanız takın otomatik olarak açılmayacak ve sisteminize autorun la bulaşan virüsler bulaşmayacaktır...

gpedit.msc yazıyorum ama hata çıkıyor. kod yanlış yazılmış olmasın..
En üste git

Üye
REP: 380, 3,78

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink18 Nis 2009  10:46

Alıntı: Dream_Boy
gpedit.msc yazıyorum ama hata çıkıyor. kod yanlış yazılmış olmasın..

Yetkili kullanıcı olmanız gerekir. Yetkileriniz olmadığı için bu mesajı alıyor olabilirsiniz.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink19 Nis 2009  22:40

merhabalar, ben de yeni üyeyim teşekkür etmek için kayıt oldum benim sorunum da aynen buydu ve gizemligenc6 nın cevabıyla sorunumu hallettim zaten forumlardaki mantıklı tek çözüm önerisiydi teşekkürler gizemligenc6 :))
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink03 Ağu 2009  12:06

Alıntı: gizemligenc629.11.2008 14:37:20Alıntı yapılan Mesaja git
merhabalar.

ben sizin söylediklerinizi yaptım fakat bi sonuç alamadım.. başka çözüm yolunuz varsa ve paylaşırsanız sevinirim ...
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink03 Ağu 2009  12:09

disk yok hatasına çözüm bekliyorum arkadaşlar yardımcı olun lütfenn..
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink30 Kas 2009  00:46

arkadaşlar merhaba bu sorun bu gece bi arkadaşımın bilgisayarında oluştu yalnız daha da farklı ilk önce yine windows - disk yok hatası çıktı ve daha sonra kapatamıdığım için rest attım ama açtığımda ise siyah bi ekran ve sadece ok simgesi vardı yani sadece mausu hareket ettirebiliodum bilgisayar açılıyor oturumu açıyorum açılıyor diyo ve dediğim gibi siyah bir ekran vede sadece maus 

yardımcı olabilirmisiniz...
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink06 Şub 2012  20:39

Alıntı: gizemligenc629.11.2008 14:37:20Alıntı yapılan Mesaja git
merhabalar.

teşekkürler. Çözüm önerin sorunu çözdü.
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Windows Disk Yok hatasıHPQ-User 4 12 Tem 2008  22:47
 Windows-Disk yok hatasıHPQ-User 1 10 May 2008  14:32
 windows disk yok hatasıHPQ-User 2 12 Ağu 2009  10:04
 "windows - disk yok" hatasıtranceturkey 11 30 Kas 2009  14:32
 windows disk yok hatası alıyorumHPQ-User 0 29 Eki 2010  08:47
Bu sayfa 0,8 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu