Windows old Klasörü Nasıl Silinir?

loockle
31-03-2013, 14:21   |  #1  
loockle avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010


Bilgisayarınıza yeni sistem kurarken diski biçimlendirmeden kurduysanız yada yükseltme işlemi yaptıysanız otomatik olarak eski sistem dosyalarınızı windows.old olarak isim vererek  sistem diskinizin içinde saklamaktadır. Dosya konumu olarak C:/Windows.old klasöründe bulunan windows.old klasörünü standart silme yöntemleri ile silemezsiniz.

Disk Temizleme Aracı(Disk Clean-up), Windows.old klasörünü silme yöntemlerinden biridir. Bu makalemizde Disk Temizleme Aracı ile Windows.oldklasörünü silme işlemini inceleyeceğiz.

Yukarıdaki resme dikkat ettiyseniz windows.old.000 isminde ikinci bir klasör bulunmaktadır. Eğer 2. sistem kurulumundan sonra bir kez daha sistem kurmak isterseniz bu şekilde isim vermektedir.

Bildiğiniz üzere Windows.old klasöründe eski sisteminizdeki dosyalar bulunmaktadır. Gerekli yedekleme işlemlerini yapmanızı hatırlattıktan sonra silme işlemine geçebiliriz.


  •  Windows + R tuş kombinasyonu ile Çalıştır penceresini açıyoruz.
  • Çalıştır penceresine Disk Temizleme Aracını açmak için "cleanmgr" yazarak OK butonuna basıyoruz.
  • Açılan Disk Temizleme Aracı  penceresinden  Sistem Dosyalarını Temizle (Clean up System Files) butonuna basarak eski sistem dosyalarını tarama işlemine bırakıyoruz.
  • Tarama işleminde çıkan sonuçlarda eski windows dosyalarınızı işaretledikten sonra Tamam butonuna basarak devam edebilirsiniz.
  • Silmek istediğinize emin olduğunuzu sorgulayan pencereyi de tamam diyerek silme işlemini bitirebilirsiniz.

Windows 8 Hataları  

Windows old Klasörü Nasıl Silinir?Windows old Klasörü Nasıl Silinir?
Bilgisayarınıza yeni sistem kurarken diski biçimlendirmeden kurduysanız yada yükseltme işlemi yaptıysanız otomatik olarak eski sistem dosyalarınızı windows.old olarak isim vererek  sistem diskinizin içinde saklamaktadır. C:-Windows.old klasörünü standart silme yöntemleri ile silemezsiniz.