Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Windows Virtual PC 7 ve XP Mode

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink17 Ağu 2009  01:00

CHIP Online Windows Virtual PC 7 ve Windows XP Mode'un marifetlerini gözler önüne seriyor.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/wind ... -xp-mode_14636.html

Resimlerle: Windows Virtual PC ve XP Mode mercek altında

Sanallaştırma: Gelecekte ismini çok daha sık duyacağımız bu teknoloji, Windows'un yeni sürümüyle daha da bir önem kazandı. CHIP Online, yeni nesil Windows Virtual PC ve Windows XP Mode'un RC sürümü mercek altına alıyor.

Windows 7'nin 22 Ekimde çıkacak olan nihai sürümüyle lanse edilmesi beklenen Windows Virtual PC 7 (WPC 7) platformu, Microsoft'un yeni nesil sanallaştırma teknolojilerini baz alıyor. WPC 7 ile beraber anılan bir diğer yenilik ise Windows 7'ye %100 Windows XP uyumluğu ekleyen XP Mode. Microsoft, XP Mode ile son kullanıcıdan ziyade sistemlerinde Windows 7 ile uyumlu olmayıp Windows XP'de çalışan kritik uygulamalar bulunan kurumsal müşterilere hitap ediyor. Fakat diğer sanallaştırma çözümlerinin aksine XP Mode'da sanal işletim sistemi penceresiyle muhatap olmanıza gerek kalmıyor. Sanal ortama yüklediğiniz programlara aynı Windows 7'ye yüklediğiniz programlar gibi başlat menüsünden erişebiliyorsunuz. Daha da iyisi: Eski ve yeni işletim sistemindeki uygulamaların pencerelerini tek bir masaüstünde, yan yana görebiliyor ve bunlar arasında rahatlıkla veri alışverişi yapabiliyorsunuz. Sanal işletim sistemindeki uygulama, yerel uygulamadan farksız biçimde davranıyor.

CHIP Online bu iki yeni teknolojiyi nasıl kurup çalışır hale getirebileceğinizi resim galerisi eşliğinde, yüksek çözünürlüklü ekran görüntüleriyle anlatıyor. Ufak bir ekstra olarak WPC 7 ile Windows Vista SP1 denemesi de yaptık.

Download: Windows Virtual PC ve XP Mode (RC)

Tüm konu: Windows Virtual PC 7 ve XP Mode

İzleyin: XP Mode Böyle çalışıyor

Resimlerle: Windows Virtual PC ve XP Mode mercek altında

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Yeni WPC'yi ve XP Mode'u denediniz mi? Deneyimlerinizi bizimle paylaşın.

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 115, 4,03

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink17 Ağu 2009  09:12

Denedim. İlk çıktığında sorunlar yaşanıyordu bölgesel ayarlar eğer türkiye ise.
Hızlıydı ama.

Eski bir donanım varsa ve xp de çalışıyorsa çok işe yarıyor ;)
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink18 Ağu 2009  22:03

Keşke 98 Mode da olsa.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink22 Ağu 2009  07:59

İlk önce kendi sisteminden görüntü vereyim.PC ye 32 bit Windows 7 Ultimate kuruludur.

http://i29.tinypic.com/29e2npy.jpg

İkinci olarakta işinize yarayacağını düşündüğüm bir yazı dizisini vereyim.

http://www.slideshare.net/window ... -mode-sunum-1769951

Kendi izlenimlerim :

Xp Mode açık olduğu zaman resimde de görüldüğü gibi işlemcinizi ve ram bilginizi göremiyorsunuz.Xp mode'den baktığımızda işlemci görünüyor.PC'imde 2 GB ram bulunmaktadır.Xp Mode nin 3D desteği olsaydı daha çok ilgi görürdü diye düşünüyorum.
En üste git

Üye
REP: 115, 4,03

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink22 Ağu 2009  09:19

ayteking çok güzel bir yere nokta bastın ama ekran kartını çok iyi sanallaştıramıyorlar. mimarileri işlemciden farklı olduğundan dolayı ekran kartıda değişik değişik model olduğundan çok zor şuan için. ama ilerki yıllarda inş geçerler ati ile nvidia da işimize yarar.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink22 Ağu 2009  14:44

çok hantal,verim alamadım. daha geliştirilmesi lazım
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Virtual PC ve Virtual Box Windows7 Yükleme hatasıxxömür 10 21 Nis 2011  13:45
virtual pc de win 7 64bit ve xp sp3 32bit?OSMAN BAĞÇEVAN 23 01 Şub 2011  11:09
 virtual pc 2007 ve windows 7tolgabjk 3 08 May 2009  17:43
 Windows Virtual PC ve XPM Final hazır!CHIP Online 1 23 Eki 2009  19:26
 ms virtual pc vs virtual boxnet24 2 04 Mar 2009  21:43
Bu sayfa 1,14 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu