Xperia ZR: Xperia Z'nin büyük kardeşi!

CHIP Online
17-05-2013, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sony, Xperia Z ile yaptığının çok daha fazlasını, şimdi Xperia ZR ile yapıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/xpe ... -kardesi_40385.html

Resimlerle: Xperia Z ve Galaxy S3 karşı karşıya!

Sony, yeni telefonu Xperia ZR'nin tanıtımını yapmaya başladı. Xperia Z'nin suya dayanıklı yapısını geliştiren ve 1.5 metreye kadar suya dirençli olarak üretilen bu telefon, su altında fotoğraf ve video çekebilme özelliklerine sahip.


Suyun altında çekilen fotoğrafların düzgün çekilmesi ve görüntülenmesi için 13 megapiksel bir kameraya sahip olan telefon aynı zamanda 4.6 inçlik HD ekranı ile dikkat çekiyor. Kardeşi Xperia Z ile aynı "Mobile Bravia Engine 2" teknolojisini kullanan bu model, ne yazık ki şu anda sadece 720p desteği sunmakta.


Telefonun en önemli özelliğine gelirsek... 1.5 metre suyun altında 30 dakika çalışmaya devam edebilen telefon ayrıca kamera çekimi için özel olarak ayarlanmış ve Z türevinde olmayan bir tuşa sahip. Ancak şu anda su geçirmezlik özelliği sadece tatlı sular için geçerli, yani halen bu telefon ile denize girmemeniz gerekiyor!


Teknik özelliklerine gelinirse, Xperia ZR, "Qualcomm SnapDragon S4 quadcore 1.5 GHz" işlemci, 8 GB dahili hafıza, 4G LTE ve NFC desteği sunmakta. Ayrıca Xperia ZR'nin ekranında özel bir "tahmin etme filtresi" bulunuyor. Bu filtre parmağınızın ekran üstünde ne yöne gideceğini tahmin edebilme gücüne sahip.


Boyutları Xperia Z'den biraz daha küçük olan telefon, aynı zamanda toz tutmama özelliğine de sahip.


Heyecan ve macera severlerin kesinlikle ilgisini çekecek olan bu telefonun fiyatı ile ilgili Sony'den henüz bir açıklama gelmedi. Bilinen tek şey, telefonun bu yılın ikinci çeyreğinde bizlerle buluşacağı.

Tüm Konu: Xperia ZR: Xperia Z'nin büyük kardeşi!

Resimlerle: Xperia Z ve Galaxy S3 karşı karşıya!

Kaynak: www.chip.com.tr