Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Yoksa Google...?

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Şub 2010  19:30

Gmail gibi hizmetleri de elinde tutan arama devi Google, şimdi bütün şüpheleri üzerine çekti...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/yoksa-google_18133.html

Resimlerle: Müthiş bir Google albümü

Google'ın Amerikan istihbarat örgütü National Security Agency ile ilişkide olabileceği iddiaları ortalığı karıştırdı.

Washington Post gazetesinin Google'a sorduğu sorular yanıtsız bırakıldı. Google'ın NSA'dan Çinli hackerları takip için yardım isteyip istemediği sorusu halen cevabını bekliyor.

FBI ve CIA gibi istihbarat teşkilatlarının aksine oldukça kapalı olarak nitelendiren NSA, ABD'de adı bilinen en derin istihbarat teşkilatı. Amerikan gazetelerinde kişisel verilerin gizliği konusunda alarm çanları çalıyor, Google'ın NSA ile ilişkisi olup olmadığına dair tartışmalar büyüyor.

Daha önce NSA'nın milyonlarca Amerikalı'nın telefon kayıtlarını gizlice incelemesi olay olmuştu. Şimdi aynı şeyin e-postalara olup olmadığı tartışılıyor.

Tüm konu: Yoksa Google...?

İzleyin: Google interneti hızlandıracak!

Resimlerle: Müthiş bir Google albümü

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google'daki veriler özel mi?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 1773, 4,00

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Şub 2010  19:40

Google gibi bir web servisi olacak ve istihbarat ajansları, özellikle NSA gibileri bundan uzak duracak. İmkansız.

Google bütün webi izliyor ve indeksliyor. Google'ın işi bu; izlemek, istihbarat birimlerinin de.
Güncelleme: Süleyman. (07 Şub 2010 19:43)
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink07 Şub 2010  20:40

Google hakkında pek de iyimser düşünmek doğru olmaz. Google hizmetleri çatısı altında kişisel bilgilerinin güvende olduğunu hissedenlerin CHIP Ocak sayısındaki '' Google sizi gözetliyor'' isimli konuyu okumalarını tavsiye ederim.
En üste git

Üye
REP: 640, 3,99

Kişisel Sayfası

PermaLink08 Şub 2010  00:10

kesin bilinemez asla ama amerikada olupta nsa'in kontrolünde olmayan böyle büyük bir organizasyon yoktur diye tahmin ediyorum. o meşhur cia ve fbi'in bile erişemediği en üstün teşkilat en nihayetinde..
En üste git

Üye
REP: 640, 3,99

Kişisel Sayfası

PermaLink08 Şub 2010  00:12

kesin bilinemez asla ama amerikada olupta nsa'in kontrolünde olmayan böyle büyük bir organizasyon yoktur diye tahmin ediyorum. o meşhur cia ve fbi'in bile erişemediği en üstün teşkilat en nihayetinde..
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink08 Şub 2010  19:39

Alıntı:
kesin bilinemez asla ama amerikada olupta nsa'in kontrolünde olmayan böyle büyük bir organizasyon yoktur diye tahmin ediyorum.

doğru tahmin ediyorsun :) yasal olarak hepsi (apple, microsoft, IBM, yahoo, sun, vb.) işbirliği yapmak zorunda.Büyük firmaların hepsinin bünyesinde NSA'den bir ekip çalışıyor.Hemen hemen her amerikan işletim sisteminde veya database yönetim sisteminde NSA'nin kullanabileceği arka kapılar mevcut.Bunlar ne zaman bulunsa hemen yalanlanıp hasıraltı ediliyor.
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
Google mı Yoksa Bing mi?eozenir 8 12 Ara 2011  14:10
 Google Android mi yoksa Apple iOS mu?CHIP Online 0 30 Eyl 2010  11:15
 Google'dan İnternet Tarayıcısı: Google ChromeHomer Simpson 3 15 Eki 2009  18:58
 Google pedallara asıldı: Google'ın bisikletiCHIP Online 4 20 May 2009  19:13
 Google'ın son bombası Google WaveCHIP Online 11 13 Tem 2011  06:55
Bu sayfa 0,67 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu