Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Zararlı Firefox eklentileri!

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink08 Şub 2010  19:30

Mozilla Firefox'un kendi sitesinde yayınlanan bu eklentiler, kullanıcıları tehdit ediyor!

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/zara ... entileri_18148.html

Resimlerle: Firefox 3.6'daki gizli fonksiyonlar

Mozilla'nın internet sitesi üzerinden indirilebilen iki eklentinin tehlikeli olduğu ortaya çıktı.

Kullanıcıların aylardır indirebildiği bu eklentiler, kullanıcıların bilgisayarlarına zararlı yazılımlar kuruyor. İş bununla da kalmıyor, zararlı yazılımlar kullanıcıların şifrelerini çalıyor.

Eklenti zararlıları Firefox açıldığında çalışmaya başlıyor. Eklentilerin kaldırılması, zararlı yazılımları ortadan kaldırmıyor.

Mozilla'nın resmi eklenti sitesindeki deneysel eklentiler arasında yer alan bu eklentiler, oldukça eski zararlı yazılımlar taşıyor. Bu zararlıların işaretleri anti-virüs yazılımları tarafından 2008 yılından bu yana yaygın bir şekilde saptanabiliyor.

Buna karşın Ocak ayı sonuna kadar sitede yer almayı sürdüren eklentiler, Mozilla'nın taramalarında zararlı yazılım alarmı vermemiş.

Tüm konu: Zararlı Firefox eklentileri!

İzleyin: Firefox'a multi-touch geliyor

Resimlerle: Firefox 3.6'daki gizli fonksiyonlar

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Firefox eklentlerini indirdikten sonra av taraması yapıyor musunuz?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink08 Şub 2010  20:14

Kullandığım bütün eklentiler, en çok indirilen 50 listesinde olduğu için sorun çıkacağını zannetmiyorum, hele bu olaydan sonra hiç çıkmaz.

Daima Firefox :D
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink08 Şub 2010  21:25

Benimde tek 2 eklentim var : 
Download Helper ve Skip Screen.
Sorun çıkartacağını sanmıyorum bende ama zaten FF nadir kullanıyorum.
HP Compaq Presario F780ET Notebook PC || AMD Turion 64 X2 Mobile Technology 2.00 GHz || 2 GB DDR2 667 MHz RAM || 120 GB SATA HDD 5400 Rpm || NVIDIA GeForce 7000M 64 MB || 15.4'' WXGA HD BrightViev Widescreen || Windows Vista Home Premium SP 1 - 32 Bit
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Firefox eklentileri can sıkıyor!CHIP Online 11 16 Kas 2008  10:34
 Firefox'u bıraktıran Chrome eklentileri!CHIP Online 2 28 Ara 2009  17:05
 Uyumsuz eklentileri Firefox 3.6 ile kullanınCHIP Online 4 15 Tem 2010  19:18
 Firefox eklentileri daha da güçleniyor!CHIP Online 0 03 May 2010  14:15
 Dünya Kupası keyfi için Firefox eklentileriCHIP Online 0 19 Haz 2010  15:30
Bu sayfa 0,62 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu