1 milyon kişi yeni, güvenli Note 7'sine kavuştu!

Yeni ve güvenli Galaxy Note 7'lerin ulaştığı kişi sayısı, Samsung'un yüzünü güldürdü!

Note 7 sahipleri rahatlıyor!

Samsung Galaxy Note 7 kullanıcıları, biraz zaman alsa da sonunda telefonlarını rahatça kullanmaya başladılar. Samsung, yeni yaptığı açıklamada dünya çapında 1 milyon kullanıcının güvenli Galaxy Note 7'lere geçiş yaptığını söyledi.

Firmanın şu an son aşamalarına ulaşmak üzere olan geri çağırma duyurusu, 2 Eylül'de gerçekleşmişti. Samsung, o günden bu yana geçen süre içerisinde zorunlu güncelleme yoluyla Galaxy Note 7'lerde uyarılar göstermeye başlamış, kullanıcılarından telefonu geri getirmelerini talep eden mesajlar göstermişti. Çin'den gelen birkaç patlama haberine rağmen Samsung, bu ülkede satılan telefonların farklı bir pil kullandığını ve gerçekten de güvenli olduğunu tekrarladı. Samsung, Çin'de pil sorunundan etkilenmese de, itibar olarak zarar görmüş durumda. Firma artık Çin'in ilk beş üreticisi arasında bulunmuyor.

Samsung'un 1 milyon yeni Galaxy Note 7 dağıtmış olması büyük bir iş ancak her şey burada bitmiyor. Firmanın 5 Eylül itibariyle 2,5 milyon Note 7'yi değiştirmesi gerektiği biliniyordu. Kullanıcıların yüzde 90'ının para iadesi yerine yeni Note 7'ye geçmek istediğini düşünürsek, firmanın yaklaşık 1,25 milyon telefonu daha değiştirmesi gerekiyor.

Geri çağırma işlemi tamamlandığında Samsung, geri kalan herkesin Galaxy Note 7 satın alabilmesi için onları mağazalara sevk etmeye başlayacak. Geri çağırmanın Ekim'in başlarında tamamlanması, telefonun Ekim sonundan önce yeniden satışa sunulması bekleniyor. Avrupa için Samsung'un planladığı tarih, 28 Ekim iken ABD için beklenen tarih, 21 Ekim.

Okuyucu Yorumları