10 çekirdekli ilk telefonlar geliyor!

10 çekirdekli Helio X20'ye sahip ilk cep telefonları, önümüzdeki ay raflardaki yerini alacak!

10 çekirdekli cepler geliyor!

Qualcomm'la büyük bir rekabet içinde olan yonga seti üreticisi MediaTek, 10 çekirdekli ve 3 kümeli Helio X20 işlemcisini geçtiğimiz mayıs ayında tanıtmıştı. 10 çekirdekle birlikte yüksek bir performans sunacağı iddia edilen bu işlemcinin tanıtımının ardından ise, MediaTek tarafından başka bir açıklama gelmemişti. Peki, o işlemci nerede? Sonunda MediaTek, Shenzhen'de düzenlediği etkinlikte bu konuda sessizliğini bozdu.

MediaTek'in yöneticilerinden Jeffrey Ju'nun etkinlikte yaptığı açıklamaya göre, Helio X20'li ilk akıllı telefonlar gelecek ay karşımıza çıkacak. Buna ilave olarak MediaTek, Helio X25'in de ilk duyurusunu bu etkinlikte yaptı. Helio X25, Helio X20'ye göre yükselen frekans değerleriyle dikkat çekiyor. 2 adet Cortex-A72 yongasıyla 2.5 GHz çalışma frekansının sahibi olan işlemci, ayrıca yine 4'er çekirdekli Cortex-A53 yongalarını da üzerinde taşıyacak.

GPU tarafında da saat frekansını 780 MHz'den 850 MHz'e taşıyacak olan Helio X25, ilk olarak Meizu Pro 6'da yer alacak. Böylece 10 çekirdekli Helio X25'li ilk akıllı telefon olacak olan Meizu Pro 6, 6 GB RAM ve 128 GB'lık kapasiteye sahip olmasıyla da farklı bir ilki daha gerçekleştirecek.

Yeniden Helio X20'ye dönecek olursak, MediaTek'in bu işlemcisiyle Qualcomm'un Snapdragon 820'sine rakip olduğunu söyleyebiliriz. 14 nm işlem sürecine sahip olan işlemci, LTE Cat 12/13 bağlantı desteği ve 4K çözünürlükte ekran gibi önemli detaylara sahip. Öte yandan Helio X20, üç kümeli yapısı itibariyle, çift kümeli işlemcilere göre yüzde 30 oranında güç sarfiyatı sağlarken, performans noktasında da yüzde 15 artış gösteriyor.

Okuyucu Yorumları