10 yaşındaki çocuk Instagram'ı hack'ledi!

Instagram'ı hack'lemeyi başaran 10 yaşındaki çocuk, bir servet kazandı!

10 yaşında ama...

Normalde 10 yaşındaki bir çocuğun elindeki paranın; aylar süren biriktirmenin sonucunda ancak yeni bir bisiklet almasına yetecek kadar olmasını beklersiniz. Fakat artık devir değişti! 10 yaşındaki Finli Jani, çok daha yüksek bir meblağ (10 bin dolar) elde etmenin şaşırtıcı bir yolunu buldu: Instagram'ı hack'lemek.

Finlandiya'nın tabloid gazetelerinden Iltalehti'de yer alan habere göre Instagram'ın sunucularına sızmanın bir yolunu bulan Jani, kullanıcıların fotoğraflarının görünmesini sağlayan kodları sildi. Jani'nin Instagram'da bir hesap açabilmek için üç yıl daha beklemesi gerektiğini düşündüğümüzde söz konusu hack çok daha ilginçleşiyor. 10 yaşındaki hacker'ın, Facebook'un yetenekli mühendislik ekibinin bile gözden kaçırdığı bir bug keşfetmesi tüm dünyada büyük bir şaşkınlıkla karşılandı.

Söz konusu savunma açığını keşfeden gencin konuyla ilgili Instagram'a gönderdiği e-postanın ardından firma bu açığı birkaç gün içerisinde bir yamayla kapattı. Facebook yönetimi ise bunun ardından bug avcılığı programı kapsamında vadettiği 10 bin dolarlık ödülü, bu 10 yaşındaki hacker'a iletti.

Okuyucu Yorumları