100 dolarlık Windows 8.1'li tablet tanıtıldı!

Windows 8.1 ile çalışan 100 dolarlık bu tablet, ucuz Android'li tabletleri yerle bir edebilir!

Ucuz Android'lere yeni tehdit

Microsoft, uygun fiyatlı Windows cihazlarıyla Android'li tabletlerle rekabet etme çabalarını sürdürüyor. Firma, son olarak 9 inç'ten küçük cihazlara Windows'u ücretsiz olarak sunmaya başlamış, bunun yanında Windows 8.1 with Bing'i ortaya çıkarmıştı. Computex'te henüz duyurulan yeni bir Windows 8.1 tabletinin fiyatı ise sadece 100 dolar.

Emdoor'un geliştirdiği tablet, dört çekirdekli Intel Z3735E Atom işlemciyle çalışıyor ve üzerinde 1GB RAM taşıyor. 16GB dahili depolama, 8 inç'lik 1280x800 IPS ekran ise, bu fiyat seviyesindeki tablet için şaşırtıcı bir özellik. Tabletin en önemli sorunu, kutusundan sadece 8GB boş alanla çıkması gibi görünüyor (Windows 8.1, alanın yarısını dolduruyor). Ancak 100 dolarlık cihaz için bu dezavantaj, rahatlıkla göz ardı edilebilir.

Tablet, Microsoft'u şimdiye dek Android'in hüküm sürdüğü en alt seviye tablet piyasasına sokması nedeniyle önem taşıyor. Microsoft'un başarılı olması halinde Intel de bu işten karlı çıkan firmalardan olabilir. Cihazın iyi, akıcı bir kullanıcı deneyimi sunması, Microsoft'un bu alandaki gidişatını olumlu yönde etkileyebilir.

Okuyucu Yorumları