100 otomobilden 99'una AEB geliyor!

2022 yılında, ABD yollarındaki her 100 otomobilden 99'unda bu teknoloji olacak!

AEB sistemi standart oluyor!

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA – ABD Ulusal Otoban Trafik Güvenliği Yönetimi) ve Insurance Institute for Highway Safety (Otoban Güvenliği için Sigorta Enstitüsü) tarafından yapılan açıklamaya göre 20 otomobil üreticisi, 2022 Eylül tarihine kadar otomatik acil durum freni (Automatic Emergency Braking – AEB) sistemini standart özellik haline getirmeye karar verdiler.

Bahsi geçen otomobil üreticileri, ABD pazarının yüzde 99'unundan fazlasına hakim ve bunun anlamı, 2022 yılına kadar ABD'de sunulan yeni otomobillerin neredeyse tamamının AEB teknolojisine sahip olacağı.

Otomatik fren sistemleri, aracın önünde bulunan algılayıcılar sayesinde bir otomobil, nesne veya insan ile çarpma riskini takip ediyor. Araçlar, önlerine bir engel çıkması durumunda sürücü bir şey yapmasa bile fren yapmaya ve kaza riskini en aza indirmeye programlanmış durumda.

ABD Ulaştırma Bakanı Anthony Foxx'un söylediğine göre bu 20 otomobil üreticisi, "acil durum fren sistemlerini pro-aktif bir şekilde standart hale getirerek binlerce kazayı engellemeye ve hayat kurtarmaya yardımcı olacak."

Teknoloji, yakın zamanda geniş bir şekilde kullanılmaya başlanmış durumda. Teknolojinin en büyük destekçilerinden NHTSA, bu anlaşma sayesinde, araçların normal resmi düzenleme sürecine göre üç yıl daha hızlı bir şekilde sisteme standart olarak kavuşacaklarını söylüyor.

Ancak bu noktada belirtmek gerekiyor ki, bu anlaşma sadece otomobil üreticileri arasında yapılmış bir anlaşma ve zorunlu bir kural değil...

Okuyucu Yorumları