11 ay bitmeyen "iPhone'u Bul" kabusu!

iPhone'un "iPhone'u Bul" uygulaması, son 11 ay boyunca bu çiftin kabusu oldu!

"iPhone'u Bul" kabusu!

Gündelik yaşamımızın en değerli nesnelerinden akıllı telefonumuza ulaşmak için elimizi cebimize attığınızda onun orada olmayışının getirdiği dehşet duygusunu herhalde birçoğumuz yaşamıştır. Bu korkulu rüya diğer bütün ceplerinizi arayıp hepsinden eliniz boş döndüğünde daha da dramatik bir hal alır. Telefonunuzu kaybetme düşüncesinin yarattığı stres, belki ancak cihazınızı bulmaya yardımcı olabilecek iPhone'u Bul gibi uygulamalar sayesinde biraz azalabilir. Fakat bu uygulamalara da aslında fazla güven olmayacağını gösteren birçok gelişme yaşanıyor.

ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta şehrinde yaşayan Christina Lee ve Michael Saba'nın geçtiğimiz 11 ay boyunca kapılarını çalan davetsiz misafirler bunun en son ve ilginç örneği. Ortak noktaları kayıp ya da çalınmış akıllı telefonlarını aramak olan bu ziyaretçiler, iPhone'larının cihaz konum uygulamalarının yaptığı bir hata nedeniyle aslında cihazla hiçbir bağlantısı olmayan Lee ve Saba'nın evine gitmişler. Lee ve ve Saba, şimdiye kadar evlerini kendilerine polisin de eşlik ettiği 12 ziyaretçinin geldiğini ifade ediyor.

iPhone cihazlarını bulma konusunda uzman kişilerden Jonathan Zdziarski, bu olayı duyduktan sonra yaptığı açıklamada bu hatayı yapan söz konusu uygulamaların veritabanlarında yanlış veriler barındırıyor olabileceğini belirtiyor. Zdziarski'ye göre sorun aynı zamanda farklı bir konumdan aynı MAC adresini kullanıyor olmaktan ya da basitçe kötü bir GPS verisinden kaynaklanıyor da olabilir.

Okuyucu Yorumları