12 gizli Chrome seçeneği!

Chrome'da "saklanan" bu 12 ayar, tarayıcınızın gizli yeteneklerini ortaya çıkaracak!

12 gizli Chrome seçeneği!

Chrome'un chrome://flags sayfası, tarayıcının gizli ayarlarına ve gelecek planlarına ulaşmak için harika bir yer. Aşağıda denemek isteyeceğiniz en faydalı 12 chrome://flags seçeneğini sıraladık.

Tüm bu işlevlerin deneysel olduğunu, düzgün çalışmayabileceğini ve web tarayıcınızın kararlılığını etkileyebileceğini söyleyelim. Herhangi bir sorun yaşamanız halinde, chrome://flags sayfasındaki "Tümünü varsayılan değerlere sıfırla" düğmesini kullanabilirsiniz. Ayarları değiştirdikten sonra genellikle tarayıcınızı baştan başlatmanız gerekiyor.

1. Otomatik Yazım Düzeltmeyi etkinleştir: Yazım hatalarınız için sadece öneri almakla yetinmek istemiyor, bu hataların Chrome tarafından otomatik olarak düzeltilmesini istiyorsanız, bu ayarı etkinleştirin.

2. Çok Dilde Yazım Denetimini Etkinleştir: Chrome, birden fazla dilde yazım denetimi yapabiliyor. Bu yeteneği buradan etkin hale getirebilirsiniz.

3. İndirmeyi Devam Ettirme seçeneğini etkinleştir: Gayet açıklayıcı olan bu seçenek, istem dışı kesilen indirmeleri devam ettirmenizi sağlıyor. Büyük dosyalar indiriyorsanız ve bağlantınız sıkça kopuyorsa işinize yarayabilir.

4. Şifre oluşturmayı etkinleştir: Aynı parolaları kullanmaktan sıkıldıysanız, parola oluşturma işini Google'a bırakabilirsiniz. Tarayıcınız, bir kaydolma sayfasında olduğunu algıladığında, anahtar simgesine tıklayarak parola oluşturmanıza izin verecek.

5. Hızlı sekme/pencere kapatmayı etkinleştir: Bu seçenek, Chrome'un JavaScript yöneticisini grafiksel kullanıcı arayüzünden ayırıyor. Teoride bu, sekmeleri daha hızlı kapamanızı sağlıyor. Ancak tüm bu ayarların deneysel olduğunu unutmamakta fayda var.

6. Şifreleri otomatik olarak kaydet: Chrome, parolaları kaydetmek isteyip istemediğinizi varsayılan olarak her site için soruyor. Bu ayarı etkinleştirdiğinizde ise girdiğiniz parolalar, herhangi bir soru sorulmaksızın kaydedilecek.

6 ince ayar daha!

6 ince ayar daha!

7. Tarayıcının üst bölümündeki arayüzde malzeme tasarımı: Bu seçenek sayesinde Android'in Material Design stilini kısmen masaüstüne taşıyabilirsiniz. İndirme ve Ayarlar sayfaları için ayrı Material Design seçenekleri bulunuyor.

8. Yumuşak Kaydırma: Bu deneysel işlev, sistemin zorlandığı durumlarda bile sayfaları yumuşak biçimde kaydırmanıza izin veriyor.

9. Uzantı araç çubuğu yeniden tasarım özelliğini etkinleştirin: Google'ın uzantı çubuğu için planladıklarını şimdiden görmek ister misiniz? Bu seçeneği etkinleştirdiğinizde gizli uzantıların Chrome menüsünün üzerine yerleştirildiğini göreceksiniz.

10. Yeni Sekme sayfasında büyük simgeleri etkinleştir: Google, yeni sekme sayfasını da daha büyük, boş alanı daha verimli kullanan simgelerle yenilemek için çalışıyor. Geleceğe göz atmak için bu seçeneği etkinleştirebilirsiniz.

11. Ayarları bir pencerede göster: Chrome ayarlarını yeni bir sekmede açmak çoğu zaman pratik olsa da, onu ayrı bir pencerede açmayı tercih ediyorsanız, bu seçeneği kullanabilirsiniz.

12. Çok amaçlı adres çubuğu açılır listesinde başlıkları vurgula: Chrome'un adres çubuğunda daha fazla arama önerisi, daha az URL görmek istiyorsanız, bu seçenek sizin için.

Okuyucu Yorumları