14 yılın ardından Microsoft'a geri döndü!

14 yıl önce Microsoft'tan ayrılıp BlackBerry'ye geçen önemli isim, şimdi "yuvasına" geri döndü!

14 yıl sonra yine Microsoft!

Geçtiğimiz yıl Kanadalı cep devini terk eden BlackBerry yöneticisi Alec Saunders, Microsoft'un yeni başlayan firmalarla ilgili olan Microsoft Ventures bölümüne katıldı. Bir blog yazısı aracılığıyla duyuruyu yapan Saunders, Microsoft'tan ayrı kaldığı 14 yıl içerisinde kariyerinin en kalıcı derslerinden bazılarını aldığını ve bunları günlük hayatına da uygulamaya çalıştığını söyledi. Öyle ki, BlackBerry'de çalışırken de Microsoft'tan ders aldıklarını ve bu dersleri mükemmel bir şekilde uygulamaya çalıştıklarını söylemekten çekinmiyor.

Saunders'ın söylediğine göre, bu sebepten dolayı BlackBerry'den ayrılmasının ardından başvurduğu ilk firma Microsoft oldu ve Pazartesi itibarı ile "Principal Technical Evangelist" rolünde Microsoft'ta çalışmaya başladı. Steven "Guggs" Guggenheimer'ın altında çalıştığını belirten Saunders, Microsoft Ventures ekibi olarak yeni kurulmuş olan firmaların tam potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını söylüyor.

Saunders, tahmin edebileceğiniz gibi BlackBerry'den önce de Microsoft'ta çalışmaktaydı ve DOS 6, Microsoft Internet Explorer, Windows ve diğer pek çok projenin ortaya çıkışında rol oynamıştı...

Okuyucu Yorumları