16 GB'lık iPhone 6S satın almak mantıklı mı?

16 GB'lık iPhone 6S'i almak ne kadar mantıklı? 16 GB, herhangi biri için yeterli olabilir mi?

16 GB''lık iPhone "çöp" mü?

iPhone 6S satışa sunulduğunda satın alabileceğiniz en ucuz modeli yine 16 GB olacak. Bu onu satın almanız için yeterli bir sebep mi? Elbette hayır! Bir yetişkin için 16 GB kapasite yeterli mi öncelikle bunu tartışmak gerekiyor.

Bir noktada 16 GB depolama alanı makul bir miktar gibi görünüyordu ve 8 GB modeller ile karşılaştırıldığında orta kademe bir opsiyon olarak tercih sebebiydi. Çoğu üst sınıf Android telefon (Galaxy S6, HTC One M9) 16 GB çılgınlığına kapılmış, diğer telefonlar ise microSD kart ile bellek kapasitesini arttırmaya olanak sağlıyor durumda.

Yeni bir iPhone satın aldığınızda dahili hafıza kapasitesi ile baş başa kalıyorsunuz. Ancak standart bir iPhone deneyimi yaşayabilmek için çok daha fazlasına gereksinim duyabilirsiniz.

Bir işletim sistemini yükseltmek önemli ölçüde bir kullanılabilir alan gerektirir. Örneğin iOS 8 yedeklemesi için en az 4 GB alana ihtiyacınız var. Bunun yanında yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve videonun da daha fazla yer kapladığını hesaplamak gerekiyor.

Şimdi iOS 9 önceki sürümlerinde olduğu kadar bellek ihtiyacı duymuyor. Ayrıca bazı dosyalarınızı iCloud üzerinde de saklayabilirsiniz. Tüm bunlar olsa bile giriş seviyesi için 16 GB seçeneği hala makul bir depolama kapasitesi olarak görünmüyor. Depolama için bulut hizmetlerine mecbur kalmamalısınız.

iPhone 6S, 4K video yetenekleriyle inanılmaz derecede yüksek piksel sayısı ile çekim yapabiliyor. Peki ama neden Apple standart bir kullanıcıyı tatmin etmeyecek depolama kapasitesine sahip bir cihaz sunuyor? Cevabı basit: Daha fazla para kazanmak için...

Apple, bu kademeli fiyatlandırma sistemiyle büyük kar ediyor. Pazar analisti Michael Yang'e göre telefon üreticileri için 16 GB bir telefonun 32 GB kapasitesine yükseltilmesi, gigabyte başına 50 sentlik küçük bir fiyat farkını ortaya çıkarıyor. Bu da Apple adına telefon başına sadece 8 dolarlık bir ek maliyet demek.

iPhone hala bir statü sembolü olarak görülüyor ve insanlar pek mantıklı olmasa da sadece sahip olmak adına en yeni telefonların ucuz modellerini satın alabiliyorlar. Ve aynı zamanda insanlar kötü bir kullanıcı deneyimi sonunda daha pahalı bir sürüme yükseltmek için para ödemeye devam ediyor.

Görünen o ki Apple para kazanmaktan vazgeçmediği sürece 16 GB seçeneğini kaldırmayacak. Kararınızı vermeden önce iyi düşünüp doğrudan daha yüksek kapasite sunan modellere yönelmeniz ilerisi için daha iyi bir seçim olabilir.

Okuyucu Yorumları