16GB'lık iPhone 6S, istemeseniz de gelecek!

iPhone'un artık sinir bozmaya başlayan bu sürümü, görünüşe bakılırsa hiçbir yere gitmiyor!

İstemeseniz de gelecek!

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus tanıtıldığında 16GB'lık sürümün kaldırılmamış olması, bazı kullanıcıları üzmüştü. Bir kesim kullanıcıya göre 16GB'lık iPhone'u satışa sunmak yerine, 32GB'lık sürümün fiyatının düşürülmesi gerekiyordu.

Görünüşe bakılırsa bu durum, iPhone 6S'te de değişmeyecek. The Talk Show podcast'inde konuşan Apple'ın pazarlama yöneticisi Phil Schiller, bunun sebebini şöyle açıklıyor: "Biz belgeler, fotoğraflar ve videolar için iCloud hizmetlerini kullandıkça bütçe dostu telefonları tercih eden kullanıcılarımız, geniş yerel depolamaya ihtiyaç duymayan bir ortamda yaşayabilecekler. Çünkü bu hizmetler, yolu aydınlatmaktalar."

Apple'ın bu stratejisi ilginç çünkü dar kapasiteli iPhone sahipleri, bulut hizmetlerini kullandıklarında muhtemelen yine ücret ödemek zorunda kalacaklar.

USB Type-C bağlantılı MacBook Air hakkında da konuşan Schiller, şunları söyledi: "Tüm yapacaklarımız küçük değişikliklerden ibaretse, heyecan nerede? Risk almamız gerekiyor. İstediğim Apple bu. Cesur, risk alan ve agresif bir Apple istiyorum."

Bakalım Apple, yeni iPhone'un tanıtılacağı Eylül ayında bizi nasıl heyecanlandıracak?

Okuyucu Yorumları