2 Sony gitti, 1 Sony geldi!

Sony, PlayStation cephesinde yaptığı büyük değişiklikle konsolunu daha da iyi noktalara taşıyacak!

2 Sony gitti, 1 Sony geldi!

Sony, yaptığı duyuruda Sony Computer Entertainment ve Sony Network Entertainment'ın yeni bir varlık olarak, Sony Interactive Entertainment adı altında birleşeceğini açıkladı.

Bu yeni firma varlığı, San Mateo, Kaliforniya'da yer alacak ve PlayStation'ın araştırma, geliştirme ve satışlarının yanı sıra donanım, yazılım, ağ hizmetleri ve diğer içeriklerden sorumlu olacak.

Sony'den Andrew House'un yaptığı resmi açıklamada söylediğine göre PlayStation'ın donanım, yazılım, içerik ve ağ operasyonlarının güçlü yanlarının dahil edilmesiyle, SIE çok daha güçlü bir varlık olacak ve belirgin bir amaçla PlayStation'ı hızlı bir şekilde güçlendirecek. "İş ortaklarımızla beraber SIE, kullanıcılara ilham vermeye devam edecek öncü hizmetleri ve ürünleri geliştirecek" diyen House, yerel deneyimleri yükselterek Londra, San Mateo ve Tokyo üzerinden küresel çalışmalarını da geliştireceklerini söylüyor.

Sony Computer Entertainment, Kasım 1993 tarihinde kurulmuştu ve ilk PlayStation konsolunu Aralık 1994 tarihinde sunmuştu. Sony Network Entertainment ise 2010 yılında kurularak PlayStation Network için içerik ve hizmet sunmaya başlamıştı.

Değişiklik, 1 Nisan tarihinde gerçekleşecek. Bir Sony sözcüsü, Sony Computer Entertainment ve Sony Network Entertainment'ın ayrı firmalar olarak varlıklarını sürdürmeyeceklerini ve SIE bünyesinde toplanacaklarını Kotaku'ya doğrulamış durumda...

Okuyucu Yorumları