20.000 dolardan ucuz, "eşsiz" cep geliyor!

"Eşsiz", "olağanüstü" güvenlik sunan bir telefon geliyor; ama küçük bir servet karşılığında...

"Eşsiz" telefon geliyor!

İngiliz-İsrail ortaklığındaki Sirin Labs, "ticari olarak sunulmasa bile en gelişmiş teknolojileri kullanarak, askeri seviyeye yakın bir güvenlikle birleştirecek bir telefon" geliştirmek üzere 72 milyon dolar fon toplamayı başardı.

Reuters'a göre Sirin'in telefonunun odak noktası güvenlik olacak. "Solarin" adıyla anılan cihaz, açıklanmayan bir Android sürümüyle çalışacak ve verilerinin çalınmaması için yüksek ücret ödemekten kaçınmayan üst düzey yöneticileri hedefine alacak.

Sirin'in projesi, firmanın önde gelen yatırımcılardan Kenges Rakishev'in telefonunun 2013'te hack'lenmesiyle başlamıştı. Sirin, "yarının teknolojisini bugünden sunma" sözü verirken cihazın kullandığı teknolojilerin piyasaya kıyasla "2-3 sene ötede" olacağını söylüyor. Telefonun detayları ise şimdilik bilinmiyor.

Güvenlikle ilgili sözler kulağa hoş gelse de detayların verilmemesi, Solarin'in hakkında fikir sahibi olmamızı zorlaştırıyor. Örneğin telefonun Android'in güvenlik seviyesini "2-3 sene ileriye" taşıdıktan sonra, bugünün gizliliğinize önem verip vermediği tartışmalı uygulamalarını nasıl çalıştıracağı, dahası ne tür kısıtlamalarla geleceği merak konusu.

Telefonunun tanıtılmasına yalnızca haftaların kaldığı söyleniyor. Sirin, önümüzdeki ay Londra'da, Mayfair'de kendi mağazasını açmayı planlıyor. Solarin'in fiyatı tam olarak bilinmese de "20.000 doların altında" olacağının garantisi veriliyor. Bakalım Solarin, kaç üst seviye yöneticinin ilgisini çekebilecek...

Okuyucu Yorumları