20 yıllık patent, Apple'ın başına bela oldu!

Bugün adı anılmayan, 90'lı yılların teknolojisi, şimdi Apple'ın ve iPhone'ların başına bela oldu!

Apple'a 24 milyon dolar şoku!

Çağrı cihazları, cep telefonlarının henüz hayatımızda olmadığı yıllarda, acil iletişim ihtiyacının bel kemiğiydi. Sabit telefonlarla ulaşılamayan insanlara kısa mesaj göndererek arandıklarını haber veren çağrı cihazları, 90'lı yıllarda cep telefonlarının yaygınlaşması ile birlikte piyasadan silindiler.

Ancak 90'lı yıllarda Mobile Telecommunications Technologies tarafından alınan bazı çağrı cihazı patentleri bugün Apple'ın başını yaktı. Mahkemeye başvuran Mobile Telecommunications Technologies, iPhone'ların kendilerine ait patentleri çiğnediğini dile getirerek Apple'ı mahkum ettirdiler ve 24 milyon dolarlık tazminat kazandılar. Firmanın Apple'dan tazminat talebi ise 250 milyon dolardı.

Firma aslında artık çağrı cihazı üretmiyor ancak acil durumlar için doktorların kullandığı hızlı iletişim cihazlarını üreterek özellikle tıp piyasasında satış yapıyor. Firma şimdi elindeki mahkeme kararı ile Samsung ve diğer telefon üreticilerinin de kapısını çalarak tazminat isteyecek gibi görünüyor. Ödemeyi kabul etmeyenleri ise dava süreci bekliyor olacak.

Okuyucu Yorumları