2009'da 3 yeni Need For Speed geliyor!

EA, popüler oyunu Need for Speed'den umudunu kesmedi: İşte bu yıl gelecek 3 yeni NFS'nin detayları.

2009 NFS yılı olacak!

Geçtiğimiz yıl içerisinde Need For Speed: Undercover'ın hedeflenen gelir rakamlarına ulaşmayı başaramaması ile ilgili pek çok spekülasyon olmuştu. Tahminler bu başarısızlık nedeniyle EA'nin sevilen yarış oyunu Need For Speed'i bir süre "dinlendireceği" yönündeydi. Fakat beklenen olmadı ve EA sorunun üzerine gitmeye karar verdi. Hem de daha ısrarcı bir şekilde.

Firma resmi olarak 2009 yılında üç yeni NFS'yi piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu. Bunlardan ilki NFS: Shift adıyla çıkartılacak ve daha ciddi yarışçıları hedefleyecek. PSP, PC, Xbox 360 ve PS3 için hazırlanacak olan Shift'in dışında NFS: Nitro, EA'in Montreal stüdyolarında hazırlanacak ve sadece Wii ve DS için piyasaya sürülecek.

EA, Nitro'nun benzersiz bir görselliğe sahip olacağını iddia ediyor. 2009'un sonuncu oyunu ise Need For Speed: World Online adını taşıyacak ve sadece PC için geliştirilecek. Oyun adından da anlaşılabileceği gibi online yarış imkanı sunacak ve özellikle Asya pazarını hedefleyecek.

EA yetkilisi Keith Munro bir yıl içerisinde 3 farklı NFS oyunu çıkartacak olmalarıyla ilgili olarak; "Bu çok oyun satma çabasıyla ilgili değil, amaç farklı oyun zevklerine sahip farklı oyuncu kitlelerinin ilgisini çekecek değişik oyunlar yaratmakla ilgili" şeklinde konuştu.

Okuyucu Yorumları