2015'te bu 8 iyi alışkanlığı edinin!

Teknolojiyle olan "ilişkinizi" 2015'te düzene sokmayı planlıyorsanız, önce bu 8 maddeye bakın!

2015'te bunları yapın!

Yeni bir yıl, çoğumuz için yeni umutlar, hayaller ve hayatımızı daha güzel hale getirecek planlar anlamına geliyor. Umut ve hayaller konusunda sorun yok, ancak planlarımız için bazen bazı değişiklikler yapmamız gerekebilir. 2015'te daha düzenli olmayı planlıyorsanız, teknolojiyle ilgili bazı düşünce ve davranışlarınızı gözden geçirmenizde fayda var. İşte 2015'te yapmanız ve artık yapmamanız gereken bazı şeyler.

İki adımlı doğrulama

2014'te birbiri ardına gelen hack'lenmeler, parolalarımızın hiçbir zaman tam anlamıyla güvende olmadığını gösterdi. Hesaplarınızı korumanın en iyi yoluysa iki adımlı doğrulama işlevini etkinleştirmekten geçiyor. Zahmetli bir yöntem olduğu doğru, ancak bu durumda parolanız ele geçse dahi hesabınıza girilme olasılığı ortadan (neredeyse) kalkıyor.

Uçtan uca şifreleme

Meraklı gözlerden bahsetmişken, neden mesajlarınızı da korumuyorsunuz? 2015'te uçtan uca şifrelemeye geçiş çok daha kolay olacak çünkü WhatsApp ve Wire gibi birçok sohbet hizmeti, mesajlarınızı sadece siz ve karşı tarafın göreceği biçimde şifreleyeceklerini duyurdular.

Yedekleyin; lütfen kağıt israf etmeyin!

Yedekleyin; lütfen kağıt israf etmeyin!

Yedekleyin

Teknolojik felaketlerin özelliği, diğer felaketlerde olduğu gibi haber vermeden, bir anda gelebilmeleri. O halde ne olur, ne olmaz deyip, önemli verilerinizin hemen ikinci bir kopyasını alın ve onları farklı bir konumda saklayın.

Google ve Facebook'un tüm verilerinizi paketleyip indirmenize izin veren işlevlerinin bulunduğunu hatırlatalım.

Tweetstorm'a girişmeyin

Bir tweet yerine peşpeşe 3 tweet birden göndermeyi mi düşündünüz? Sorun yok. 35 tweet'i birden mi sıralayacaksınız? Takipçilerinizi yitirmeye hazırlanın. Bir de Twitlonger'ın icadının bir nedeninin olduğunu size hatırlatalım.

Kağıt israf etmeyin

Bulut depolama hizmetleri 2014'te büyük bir rekabet içindeydiler ve artık bazıları, limitsiz alan bile sunuyor. Yani her şeyi bulutta saklayabilir ve ağaçların kesilmesine engel olabilirsiniz. Yazdırdığınız şeylerin ne kadarını gerçekten yazdırmaya ihtiyacınız var diye bir düşünün.

Daha iyi / akıllıca parolalar kullanın

Parola işi, karışık bir iş. Bazısı daha uzun ve karmaşık parolalar daha iyi derken bazısı, özellikle risk seviyesi düşük site ve hizmetlerde aksinin geçerli olduğunu söylüyor. Ancak parolaların hacker'lar veya garip arkadaşlar karşısında savunmanın son hattı olduğu bir gerçek.

LastPass ve 1Password gibi parola yöneticileri, karmaşayı düzene sokmanıza yardımcı olabilir. En azından, parolalarınızı sıkça değiştirmeyi unutmayın.

2015'te bu 8 iyi alışkanlığı edinin!

Anahtar kaybetmeye son

2015, Moto Keylink ve ona benzer alternatifler, telefonunuzu veya anahtarlarınızı bıraktığınız yeri unutma sorununu ortadan kaldırdığı yıl olacak.

Pilinizi öldürmeyin

Telefonunuzun pil ömrü, onun en önemli özellikleri arasında. 2015'te pilinize iyi davranın ve ondan daha da fazlasını alın!

Okuyucu Yorumları