2016'da ses getirecek 7 teknoloji firması!

2016'da teknolojideki yenilikleriyle öne çıkacak bu 7 firmayı bilmiyorsanız, öğrenme vakti geldi...

2016 onların yılı olacak!

Dünyayı değiştireceği, "yeri yerinden oynatacağı" iddia edilen teknolojilerin, ismini hiç duymadığımız firmalar tarafından tanıtıldığında sıkça şahit oluyoruz. Bu teknolojilerin çoğu, hayatımıza hiç giremeden, internetin derinliklerinde kayboluyor.

Ancak bazen aksi de gerçekleşebiliyor. Teknolojiyi bir seviye ileri taşımayı amaçlayan birçok firma, 2016'da müthiş yeniliklerle karşımıza çıkmayı planlıyorlar. Şimdiye kadar duymadıysanız, artık duymanız gereken 7 önemli teknoloji firmasını aşağıda sıralıyoruz.

1. Oculus VR

Oculus Rift için düzenlediği çok başarılı Kickstarer kampanyasıyla tanınan Oculus, sanal gerçeklik başlığını piyasaya sürmeden, 2014'te Facebook tarafından satın alındı. Oculus Rift'ler Mart'ta tüketicilere ulaşmaya başladı. Ürün daha çok kişiye ulaştıkça tanınarak, yaygınlaşması bekleniyor.

2. Tesla Motors

Teknoloji girişimcisi Elon Musk'ın SpaceX özel uzay keşfi firmasının yanında diğer büyük projesi olan Tesla, uygun fiyata tamamen elektrikle çalışan otomobiller sunmayı amaçlıyor. 2017 sonunda üretimine başlanacak olan Model 3, 35.000 dolarlık fiyatıyla ilk haftasında 325.00 rezervasyon almayı başardı.

3. Hyperloop One

3. Hyperloop One

Yine Elon Musk'ın desteklediği Hyperloop One, bizi yüksek hızlı tüpler aracılığıyla istediğimiz yere götürmeyi amaçlıyor. Mayıs'ta testleri yapılan Hyperloop One, 186 km / saat hızına 1,1 saniyede ulaşabildiğini göstermişti (sanırız bu kadarına ihtiyacımız yok). Hyperloop One'un gerçeğe dönüşebilmesi için önünde aşması gereken bir dizi sorun var; ancak bu sorunlar Musk'a göre aşılmaz değiller.

4. Slack

Ofislere yönelik mesajlaşma hizmeti Slack, epostalara boğulmadan çalışmak isteyenler için düzenli bir haberleşme deneyimi sunuyor. Slack'ın kendi verileri, şirketlerin eposta trafiğinde yüzde 48,6 azalma sağladığını gösteriyor. Firmanın 3,8 milyar dolarlık değeri, bu verinin bir göstergesi olsa gerek.

5. Viv

TechCrunch Disrupt'ta kısa bir demo olarak görebilsek de, Viv'in diğer yapay zeka asistanlara göre önemli bir avantajı bulunuyor. Viv, Uber gibi üçüncü parti hizmetlerle kolayca entegre olabiliyor ve karşılıklı konuşma dilinden anlayabiliyor. Viv takımının planı, Viv'i bu senenin sonuna doğru kullanıma açmak.

6. IBM Quantum Cloud

Kuantum bilgisayarlarının tanımı, kuantum mekaniği kadar kafa karıştırıcı olabiliyor ancak IBM, basitleştirilmiş ilk beş kübitli bilgisayarını ortaya çıkardı bile. Bu bilgisayara internetten ulaşmanız mümkün ancak kullanabilmek için kuantum bilgisayarları kullanmayı bilmeniz gerekiyor.

7. SolarCity

ABD'nin en büyük güneş paneli üreticisi SolarCity'nin yeni devasa üretim tesisi SolarCity Gigafactory, firmanın yeni satın aldığı güneş paneli üreticisi Silveo'nun teknolojisini de kullanarak üretimi hızlandıracak. Firma, her sene gigawatt'larca enerji üretecek güneş panelleri üretmeyi planlıyor. SolarCity, güneş enerjisinin maliyetini watt başına 2,50 dolara düşürebileceğine inanıyor. Bu fiyat, 2012 deki fiyatın yarısına denk geliyor.

Okuyucu Yorumları