2017'de Gözardı Etmememiz Gereken 9 Firma

Bu 9 firma, 2017'de teknolojide önemli işlere imza atarak adlarından sıklıkla bahsettirebilir!

2017 onların yılı olabilir!

2017'den beklentilerimiz büyük. iPhone onuncu yıldönümüne ulaşırken VR sonunda gerçekten herkese ulaşabilir, bu sırada teknoloji firmaları akıllı evleri ciddiye almaya başlayabilirler. Peki en müthiş 2017'yi hangi firma geçirecek? İşte 2017'de sesini duyurabilecek 10 teknoloji firması.

1. Magic Leap

Hiç kimsenin tam olarak ne yaptığını bilmediği Magic Leap, haliyle en ilginç firmalardan bir tanesi. Bilinen, firmanın karışık gerçeklik ile uğraştığı (bilgisayarla üretilmiş görüntüler ve medyaları gerçek dünya üzerine yerleştirme. Firmanın Magic Leap One adlı bir ürün üzerinde çalıştığı da biliniyor.

2. Microsoft, Google, Apple ve Amazon

Çekirdek ürün ve hizmetlerini güncellemek dışında, 2017'de dört firma da akıllı evi hedefine alacak. Amazon Echo en etkileyicisi olabilir, ancak derin cüzdanlara sahip firmaları hafife almamakta fayda var.

3. Yine Microsoft

Tüm insanlığa yayılmak üzere olan sanal gerçeklik (VR), ihtiyaç duyduğu itiş gücünü Microsoft'tan alabilir. Microsoft, Ekim'de PC ile bağlanan yeni Windows 10 VR başlıkları tanıtmıştı. Bu cihazların hem fiyatları uygun, hem de minimum gereksinimleri aşırı yüksek değildi.

4. Tesla

Yeniliğin elektrik tarafından yönlendirildiğini hayal eden firmalar arasında Tesla'dan etkileyicisi belki yok. Ancak bazı tahminler, Tesla'nın tekerliklerinin 2017'de fırlayacağını söylüyor. Birden çok analist, 2017'nin sonlarında üretilmesi planlanan Model 3'ün erteleneceğini iddia ediyor. Bazı analistler ise Tesla'nın elektrikli otomobillerden para kazanamamak gibi bir sorunu olduğunu söylüyorlar.

5. Yahoo

Yahoo'nun 2014'te tarihin en büyük hack'lerinden birini yaşayıp, hala yüzünün gülmesinin nedeninin, 2013'te 1 milyar kullanıcıyı etkileyen daha büyük bir hack'e maruz kalması olduğu anlaşılmıştı. Yahoo, şu sıralar Verizon tarafından 5 milyar dolara satın alınmaya hazırlansa da, bunun olup olmayacağı belli değil. Yahoo'yu nasıl bir sene beklediğini ancak bekleyip, göreceğiz.

Oculus ve Diğerleri

Oculus ve Diğerleri

6. Oculus

Facebook'un sahibi olduğu Oculus, Aralık'ta büyük bir yeniden yapılanmaya girmiş ve ikiye ayrılmıştı. İkiye ayrılan bölümlerden mobil bölümün ne yapacağı özellikle önem taşıyor, çünkü şu anki VR başlıkları, işin ağır kısmını PC'nini yapmasına ihtiyaç duyuyor.

7. GoPro

GoPro'nun sınırlarını heyecan arayanların ötesine taşıyamayacağını düşünen analistlere cevabı, GoPro Karma drone oldu. Firmanın drone piyasasına girmesi ilginç bir zamana denk geldi. Drone'lar giderek daha çok yasalara maruz kalıyorlar ve bu durum, Go Pro'nun stratejisini etkileyebilir.

8. Brave

Yeni bir web tarayıcısına ihtiyacımız gerçekten var mı? Brave'e göre evet. Brave, reklam engelleyicilerin engellediği içerikleri engellerken, bize saygısızca davranmayan reklamları kabul etmeye veya reklamsız site için ücret ödemeye yönlendiriyor.

9. Niantic

Kış geldiğine göre Pokemon Go tutkunlarının dışarı çıkması daha zor olacak. Bunun yanında uygulamanın biraz yenilenmeye ve yeni işlevlere ihtiyacı var. Niantic'in Pokemon Go'dan kazandıklarını nasıl harcayacağını görmek ilginç olacak.

Okuyucu Yorumları