2017'den Beklediğimiz 9 Büyük Teknolojik Yenilik!

Teknolojiden beklenen bu 9 yenilik, 2017'yi müthiş bir sene yapma potansiyeline sahip!

2017'yi müthiş yapabilecek, 9 teknoloji!

2017, teknoloji için çok önemli bir yıl olma potansiyeline sahip. Yeni konsollardan önemli ürünlerin 10. yıl dönümlerine, bazı kategorilerin kaderi önümüzdeki sene belirlenecek. Kısacası 2017, teknoloji tutkunları için bolca yenilik ve heyecan vadediyor. İşte 2017'de heyecanla beklediğimiz 9 ürün.

1. iPhone 8: İsminin iPhone 7S mi yoksa iPhone 8 mi olacağını hala bilmiyoruz, ancak Apple'ın Eylül'de yapacağı tanıtımda büyük bir şeyler gelmesi bekleniyor. Apple, iPhone'un 10. yıldönümünü özel bir şeyler yapmadan geçirmek istemeyecektir. Konuşulan özellikler arasında kavisli AMOLED ekran, kavisli cam arka yüz, home düğmesiz veya çerçevesiz tasarım ve kablosuz şarj var.

2. Nintendo Switch: Switch, hem geleneksel bir konsol, hem de yanınızda taşıyabileceğiniz bir el konsolu olacak. Bu yüzden şimdiye kadarki en yenilikçi konsollardan biri olma ihtimali var. En iyisi ise Switch'in Mart'ta tanıtılmasının beklenmesi.

3. Surface Pro 5: Surface Pro 5'ten çok fazla şey beklemiyoruz. Biraz daha iyi pil ömrü, biraz daha büyük ve keskin bir ekran ve USB-C bağlantısı yeterli olacak. Böyle bir cihaz, Apple ve diğer laptop ve tablet üreticileri için baskı oluşturacak ve rakiplerin daha iyi cihazlar üretmesini sağlayacaktır.

4. Galaxy S8: Şubat'taki MWC'de tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S8, kavisli ekranla gelebilir ve çözünürlüğü sonunda 4K'ya çıkarabilir. Tasarımda sadece küçük iyileştirmelerle karşılaşabiliriz, ancak kamera ve işlem gücünde gelişme bekleyebiliriz. Samsung'un "Beast mode" patenti ise, firmanın 2017'de telefon işini bir basamak yukarı taşımak istediğinin işareti olsa gerek.

Yeni ve Daha Ucuz VR Başlıkları ve Fazlası

Yeni ve Daha Ucuz VR Başlıkları ve Fazlası

5. Yeni ve daha ucuz VR başlıkları: 2016'nın VR'ın kendini göstermeye başladığı yıl olduğunu düşünürsek, 2017'nin fiyatların düşeceği yıl olacağı tahminini yürütebiliriz.

6. Daha iyi, daha zengin ve daha çeşitli VR içeriği: VR için bir sonraki büyük adım, film, TV şovları, grafik romanlar, karikatürler, spor müsabakaları ve fazlası olacak. 2017'de film yapımcıları, geliştiriciler, yayıncılar, gazeteciler ve içerik üreticileri, VR'ın yeni kullanım alanlarını keşfedecekler.

7. Giyilebilir teknolojilerin akıbeti: Satışların düştüğü bir 2016'nın sonrasında 2017, giyilebilir teknolojiler için dönüş noktası olacak. Bu alanda hala önemli bir potansiyel var. Firmalar, bize hayatımızdan çıkaramayacağımız giyilebilir teknolojileri bu sene sunmayı başarabilir, bu teknolojilerin geleceğini belirleyebilirler.

8. Microsoft Project Scorpio: Karşımıza muhtemelen başka bir isimle çıkacak olan Project Scorpio, konsolların yeteneklerini baştan belirleyebilir. 4K çözünürlük ve HDR desteği, üst seviye VR yetenekleriyle Scorpio, Xbox başkanı Phil Spencer'a göre konsol fiyatında olacak ve konsolları PC seviyesine taşıyacak.

9. Çok daha fazla artırılmış gerçeklik: 2016'nın en önemli gelişmelerinden bir tanesi, artırılmış gerçekliği (AR) kullanan Pokemon Go'nun müthiş bir popülerlik kazanmasıydı. Go, ilk hızını kaybetse de, artırılmış gerçekliğin yavaşça ortadan kaybolmasını beklemeyin. Pokemon Go'nun başarısını gören oyun ve uygulama üreticileri, ürünlerine gerçekçilik eklemek için artırılmış gerçeklikten artık daha çok faydalanıyor. Google, Microsoft ve Apple'ın her birinin bu alanda sürdürdüğü önemli çalışmalar var.

Okuyucu Yorumları