30MP'lik Galaxy S8 iddiası!

Samsung'un bir sonraki amiral gemisi Galaxy S8 için inanması güç, yeni iddialar var!

30MP'lik Galaxy S8 iddiası!

Galaxy S8'in çıkmasına henüz aylar var ancak Samsung'un merak edilen telefonundan bu sefer detaylı bir sızıntıyla karşı karşıyayız.

Sızıntı gerçek ise Samsung Galaxy S8, 3,2GHz sekiz çekirdekli Snapdragon işlemci (muhtemelen Snapdragon 830) ve 6GB RAM ile gelecek. 5,2 inç'lik ekrana sahip olacağı iddia edilen telefonun ekran çözünürlüğü 1440 x 2560'tan 2160 x 4096'ya çıkacak. Bunun yanında telefonun arka kamerasının 30 megapiksel olacağı, optik görsel sabitleme özelliğiyle geleceği söyleniyor. Ön yüzde ise 9MP'lik bir kamera bulunacak.

Kulağa fazlasıyla iyi gelen bu özelliklerin 4.200mAh'lik pilde de devam ettiğini görüyoruz. Galaxy Note 7 gibi iris ve parmak izi tarama özellikleriyle geleceği ileri sürülen telefon, kablosuz ve hızlı şarjı destekleyecek. Bununla da kalmayan telefon, bir "mini projektör" ile gelecek ve microSD kart slotunu yine sunacak.

Özelliklerin çoğu imkansız görünmese de bazıları kafamızda soru işaretleri oluşturdu. Megapiksel yarışından son dönemde uzaklaşan Samsung'un 30MP'lik bir kamera kullanması kulağa biraz garip geliyor. Önceki söylenti, firmanın 12-13MP çift lensli kameraya yer vereceğini söylüyordu ve daha makuldü.

Weibo'da paylaşılan bu iddiayı şimdilik tümüyle şüpheli olarak değerlendirmekte fayda görüyoruz. Ancak sayılan özellikler gerçek ise, bu telefonla Şubat sonundaki MWC 2017'de tanışma ihtimalimiz var.

Okuyucu Yorumları