38 yıllık Apple - 1'den yeni rekor!

38 yıl önce Steve Jobs tarafından üretien Apple - 1 efsanesi, rekorlarına bir yenisini daha ekledi!

Apple - 1'den yeni rekor!

Apple'ın bugün bu kadar büyük bir şirket olmasının en büyük sebebi, kuşkusuz Steve Jobs... Onu seven kadar sevmeyen de olsa, bir şeylerin başladığı noktada o vardı ve ürettiği ilk Apple bilgisayardan bu zamana kadar envai çeşit yenilik ile Apple markasını zirveye taşıdı.

Yine de ürettiği hiçbir ürün, 1976 yılında, kendi elleriyle toplamda 50 adet ürettiği Apple - 1 modelinden daha fazla ilgi odağı olmadı. Bugün artık çok az sayıda bulunan bu bilgisayarlardan biri, geçtiğimiz Çarşamba Bonhams açık arttırma şirketi tarafından gözler önüne serildi ve arttırmayı Henry Ford müzesi kazandı. 300.000 ile 500.000 dolar arası fiyat biçilen bilgisayar, ana kartı, eski usul klavyesi ve monitörünün yanı sıra, tahta bir kutuya bağlı güç kaynağı ve harici iki kaseti de beraberinde sunuyor. En son geçtiğimiz yıl Almanya'da düzenlenen bir açık arttırmada 671.000 dolardan satılan bilgisayar, bu yıl bir rekor kırarak 905.000 dolardan alıcı buldu.

"Apple-1 olarak bilinen ürün çok temiz durumda ve böyle bir fiyata alıcı bulması hiç de şaşırtıcı değil." şeklinde konuşan açık arttırma görevlisi Cassandra Hatton sözlerine şöyle devam etti; "Satış fiyatı hakkında dünya rekoru kırmış olmaktan çok mutluyuz. Aynı zamanda böyle özel bir ürünün Hery Ford Müzesi tarafından alınması da bizi ayrıca sevindirdi."

Açık arttırmada aynı zamanda Charles Darwin'den kalan mektuplar, ilk elektrikli klavyeler, 1905 yılından kalma Helmholtz ses sentezörü ve 1870 yılına kadar tarihlenen belgeler satışa sunuldu.

Okuyucu Yorumları