3D Touch ile neler yapabilirsiniz?

iPhone 6S'in öne çıkan yeniliği 3D Touch tam olarak nedir; onunla neler yapabilirsiniz?

3D Touch ne işe yarıyor?

3D Touch, iPhone 6S'in en çok merak edilen yeniliği. Ana ekranda, uygulamalarda ve fazlasında kullanılabilen 3D Touch, bir çeşit sağ tuş menüsü gibi çalışıyor.

Peki, 3D Touch'la neler yapılabiliyor? İşte iPhone 6S ve 6S Plus'ın yeni yeteneğiyle yapabileceklerinizden bazıları.

- Giriş ekranında: Bir simgenin üzerine sert dokunarak selfie çekmek, belirli bir kişiye mesaj göndermek gibi eylemleri görünür hale getirebilirsiniz. Bu, Apple'ın tüm varsayılan uygulamalarında çalışıyor. Üçüncü parti uygulamalar ise işlevi yavaşça desteklemeye başladılar.

- Peek ve Pop: Bu işlev, iOS'ta belirli içeriklerin ön-izlemesini görmenizi sağlıyor. Bağlantılar, mesajlar, tarihler, konumlar gibi içeriklerin üzerine sertçe bastırdığınızda sonuca göz atabiliyorsunuz. Buna "peek" adı veriliyor. Bundan sonra ön izleme kutusunu kapatabiliyor veya parmağınızı yukarıya sürükleyerek ek seçenekleri görüntüleyebiliyorsunuz.

- Uygulama geçişleri: 3D Touch, uygulamalar arasındaki geçişi biraz daha hızlandırıyor. Home tuşu yerine artık 3D Touch'tan faydalanmanız mümkün. Bunun için ekranın sol tarafına sertçe bastırın ve biraz sağa sürükleyin. Karşınıza çoklu görev ekranı gelecek. Bunun yanında parmağınızı sağa doğru daha fazla kaydırarak, son kullandığınız uygulamayı geri getirebilirsiniz.

- Trackpad: Klavyeyi trackpad gibi kullanarak metin seçme işini biraz daha kolaylaştırabilirsiniz. Bunun için klavyeye sert biçimde bastırın ve imleci taşımak için parmağınızı sürükleyin. Biraz daha sert basarak metin seçmeniz de mümkün.

Okuyucu Yorumları