"3D Touch"ın Android açılımına hazır olun!

iPhone 6S'in en önemli özelliği 3D Touch, çok yakında Android telefonları da istila edebilir!

Android'e de 3D Touch!

Sanal gerçeklik başlıkları ve 3D Touch gibi önemli teknolojik yeniliklerin kullanıcılar üzerindeki etkisi o kadar büyük oluyor ki, bu özellikler yalnızca onları geliştiren firmalarla sınırlı kalmıyor. Bir telefon üreticisinin bu tarz bir yeniliği tanıtmasının ardından çok geçmeden diğer firmaların da onun kendi sürümlerini sunmaya başlıyor.

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ta karşımıza çıkan baskıya duyarlı ekranlar da bu yılın en önemli mobil teknolojilerinden biri. Kullanıcıların ekrana uyguladıkları basınç düzeyine göre ekstra işlevselliklere erişmesini sağlayan bu yenilikçi özelliği geçtiğimiz aylarda çoktan bir başka telefonda, Huawei Mate S'te de görmeye başlamıştık.

GizmoChina'da yer alan bir habere göre asıl 3D Touch fırtınası daha yeni başlıyor. Zira Çin menşeili Xiaomi, Meizu, Oppo ve Vivo gibi önde gelen firmalar da Android cihazlarla bu trende dahil olmaya başlıyor. Söz konusu firmalar iPhone'daki 3D Touch'ın bir benzeri üzerinde çalışıyor.

Aynı haberde ayrıca HTC'nin bu yıl Google için üreteceği Nexus cihazında da benzer bir teknolojiye sahip baskıya duyarlı ekranlar yer alacak. Elbette bu şu an için bir dedikodu ama gerçeğe dönüşürse de bir sürpriz olmayacak.

Okuyucu Yorumları