"3D yazıcılar henüz hazır değil"

"3 Boyutlu baskı popülerleşse de 2 boyutlu baskı alanı halen çok önemli."

3 boyut mu 2 boyut mu?

Birçok markanın 3 boyutlu baskı alabilen modeller üzerine yoğunlaştığı bir dönemde; Epson Dünya Başkanı Minoru Usui yaptığı açıklamada 2 boyutlu baskının halen çok önemli olduğunu ve bu segmentte ciddi fırsatlar bulunduğunu belirtti.

Şu anki teknolojiyle çok limitli materyalle üretim sağlayabilen 3-D yazıcıların sadece plastik oyuncaklar ve benzeri ürünler üretmeye yaradığının altını çizen Usui; "Endüstriyel platformda işe yarayacak ürünler üretmediğimiz müddetçe ilk 3-D yazıcımızı lanse etmeyi düşünmüyoruz. Bu da ortalama beş yıl demek," dedi.

Akıllı bileklik Mart 2015'e kadar satışta olacak

Giyilebilir teknolojinin önemli ve iyi bir alan olduğuna inandıklarını belirten Epson Dünya Başkanı Minoru Usui akıllı gözlük ve bileklikler üzerine çalıştıklarını belirtti. Epson, kalp atışını ölçen ve kullanılan diğer ölçüm monitörlerinden farklı olarak göğse yapıştırılan bantların kullanılmayacağı bilekliği Mart 2015'e kadar piyasaya sürecek. Epson Moverio akıllı gözlükler ise yazılım odaklı testlere tabi tutuluyor. Fransa'daki ünlü Louvre Müzesi Epson Moverio gözlüklerini müze ziyaretçilerine bilgi akışında kullanıyor.

Satışlarda yüzde 22.5 artış

Japon mali yıl takvimine göre Mart sonu kapanan son yıl için Epson'un açıkladığı net gelir 813 milyon Dolar. Toplam satış hacmi ise bir önceki mali yıla göre yüzde 22.5 artışla 9 milyar 8 yüz milyon Dolar'a ulaşmış durumda.

Okuyucu Yorumları