3D yazıcıların karanlık yüzü!

3D yazıcılar geliştikçe, işin karanlık yüzü de ortaya çıkıyor. İşte 3D yazıcıdan çıkan en kötü şey!

3D yazıcıların karanlık yüzü!

Japonya... Teknolojik gelişmelerin bir anlamda anavatanı ama bu ülke aynı zamanda garipliklerin de anavatanı olma unvanını uzun zamandır sırtında taşıyor; yine, garip bir haberle karşımıza çıkmayı başarıyor...

3D yazıcılarla birçok farklı ürünü üretmek mümkün. Her ne kadar üretim aşaması uzun ve duruma göre maliyetli olsa da düzgün modellenmiş hemen her şeyi, aynen elde etmemiz işten bile değil. Hal böyle olunca Japonya'da yaşayan 27 yaşındaki Yoshimoto Imura isimli üniversite çalışını, elinin altında bulunan 3D yazıcı ile ikisi öldürücü mühimmat ateşleyebilen beş adet tabanca üretmekten geri kalmadı. Yaptığı ürünlerin yasal olup olmadığını bilmeden internete koyan şahıs, polisi hareket geçirdi ve Imura kısa sürede göz altına alındı. Araştırmalar sonucu silahların ateşleyebileceği herhangi bir mühimmata rastlanmamasıysa durumu Imura için biraz yumuşattı.

Şahsın ne yaptığından haberi olmaması biraz imkansız zira Japonya'da ateşli silah taşımak ve almak, 1978 yılında çıkan "Ateşli Silah Yasası" uyarınca yasaklanmış bulunuyor. Sadece avcı lisansı olan kişiler belli kalibrelerdeki tüfek ya da havalı tüfek kullanma iznine sahipler. Pek tabi burada korkutucu olan nokta, 3D yazıcı ile üretilen silah miktarının artması. Geçen yıl "Defense Distributed" tarafından üretilen 16 farklı tasarımda, birkaç parça birleşerek tam teşekküllü silaha dönüşebiliyordu.

Okuyucu Yorumları