3MB'tan küçük bu uygulamalarla yerden kazanın

3MB'tan küçük bu harika uygulamalar, şişkin, gereksiz işlevlerle dolu uygulamalardan bıkanlar için!

Android'inizi hafifletin!

Mobil uygulama geliştiricileri, bazen kendi ellerindeki üst seviye Android'lerin hızından faydalanarak bizlere işlevlerle, havalı animasyonlarla dolu gösterişli uygulamalar sunabiliyorlar. Ancak bu ekstralara hepimizin ihtiyacı yok. Bu yazımızda depolama alanı ve kaynakları kısıtlı alt seviye cihazların rahatlıkla çalıştıracağı temel uygulamaları sizin için ortaya çıkardık.

Yeni bir Launcher yükleyin

Android'li cihazınıza yeni bir hava katmanın en kolay yolu, launcher'lardan geçiyor. Android KitKat'ı temel alan Holo Launcher HD, 1,3MB'lık boyutuyla da cihazınızda gayet az yer kaplıyor. Launcher, simgeleri yerleştirdiğiniz ızgaranın boyutunu değiştirmenize, uygulama listesini tek uzun bir sayfa haline getirmenize, widget'ların boyutu değiştirmenize ve fazlasına izin veriyor.

Daha farklı görünen bir giriş ekranı arıyorsanız, Smart Launcher 2'yle minimal olduğu kadar hoş görünümlü bir ekran elde edebilirsiniz. Smart Launcher 2'nin en iyi yanı, uygulamalarınızı otomatik olarak kategorilere ayırması. Bu işlev, sizi uygulama ararken sayfalarca dolaşmakta kurtarıyor.

İletişim için Textra ve diğerleri

İletişim için Textra ve diğerleri

İletişim için Textra

Android'in varsayılan mesajlaşma uygulamaları size aşırı sade geliyorsa, Textra'ya göz atmalısınız. Textra, gelen SMS'lere kilit ekranından cevap vermenize olanak tanıyor. Sadece 3,5MB'lık bu uygulama, SMS engelleme, kişilerin görünümünü değiştirme, hızlı-cevapla ekranında geçmiş mesajları görüntüleyebilme gibi ayrıcalıklı özelliklere sahip.

Hafif web tarayıcısı Naked Browser

Chrome, cihazınızda 66,5MB yer kaplıyor; tabi buna önbellek verileri dahil değil. Dolphin Browser ise 31,9MB boyutuyla pek de küçük bir web tarayıcısı değil. Naked Browser, belki diğerleri kadar müthiş görünmüyor ancak küçük boyutlu web tarayıcıları arasında en hızlı ve en iyilerinden.

Sekmeli gezinti, resim engelleyebilme gibi işlevler sunan Naked Browser, konumunuzu izlemiyor, az sayıda izinle yetiniyor. Boyutu ise sadece 0,115MB.

Naked Browser'ın görünümü hoşunuza gitmediyse, yine oldukça küçük olan UC Mini (1,1MB) ve Opera Mini'yi (1,2MB) deneyebilirsiniz.

3MB'tan küçük bu uygulamalarla yerden kazanın

Hava durumu için Weather

Bir hava durumu uygulamasından beklentiniz, şu anki hava durumuyla, yakın gelecekteki hava durumu tahmini ise, birkaç MB'tan büyük uygulamalara ihtiyacınız yok.

MacroPinch tarafından geliştirilen Weather for Android, cihazınızda sadece 3MB yer kaplıyor ve bulunduğunuz konuma göre mevcut hava durumunu ve tahminleri gösteriyor.

Okuyucu Yorumları