4 Microsoft "faciası" yazılım!

Microsoft'un hatırlamak bile istemediği, en kötü 4 yazılımı... Hepsi içeride!

4 Microsoft "faciası!"

Microsoft dünyanın en güçlü yazılım devi, neredeyse her bilgisayarda bir Windows kurulu.

Windows'tan sonra Office paketiyle ve sunduğu pek çok diğer yazılım ve hizmet ile masaüstü bilgisayarı bugün olduğu yere taşıyan bu firma, aynı zamanda destansı başarısızlıklarıyla da ünlü.

Önemli hizmet ve yazılımların uğradığı ticari ve teknolojik başarısızlıklar bir kenara, bu 4 Microsoft ürünü gerçekten kullanıcıları çıldırtmak için yeterli. Üstelik hepsi de ücretsiz!

İşte Microsoft'un en başarısız 4 ürünü...

Facia 4

Facia 4
Mavi ölüm ekranı görmek hiç de hoş değildir

Mavi ölüm ekranı ekran koruyucusu

Microsoft'un neden geliştirdiği belli olmayan en ilginç ve ücretsiz yazılımlarından biri: Mavi ölüm ekranı ekran koruyucusu!

Bu ekran koruyucusunu kurduğunuzda, bir süre kullanılmayan bilgisayarın ekranında, ekran koruyucusu olarak mavi ölüm ekranı beliriyor. Windows'un çöktüğünü, bir şeylerin çok yanlış gittiğini gösteren bu mesaj kült bir ikon haline gelmiş durumda.

Bir arkadaşa ya da aileye yapıldığında, kafadaki saçların biraz daha azalmasına sebep olabilecek, yapan için çok eğlenceli ama uğrayan için hoş olmayan bir şaka.

Microsoft da, Bill Gates'in yeni Windows sürümlerini tanıttığında kendisini mutlaka gösteren bu ekran ile dalga geçtiği anlaşılıyor.

Facia 3

Facia 3
İşte facia Office 2003 reklamının kahramanı

Microsoft Office Dinazor ekran koruyucusu

Evet bir başka ekran koruyucusu ama tecrübeli kullanıcıların bile kolay kolay nereye gönderme yapıldığını anlayamayacağı bir ürün.

Yurtdışında gösterilen ve Amerika'da bile pek hatırlanılmayan; belki de hatırlanmak istemeyen bir reklamın kalıntısı bu.

Microsoft, Office 2003 için yaptığı reklam kampanyasında, resimde gördüğünüz dinazor kafalı iş adamını kullanıyordu. Bu dinazor teknoloji sorunlarından şikayet ediyordu. Sonra da Office 2003 alsaydı hayatın ne kadar kolaylaşacağından dem vuruyordu.

İşte ekran koruyucusu da, Microsoft'un artık fosil olan bu reklamına gönderme yapıyor ve onu bir ekran koruyucusu haline getiriyor.

Facia 2

Facia 2
Masaüstünüzde danseden bir köpeğe ne dersiniz?

Plus! Dancer LE

Masaüstü bilgisayarınızda her şey kurulu olabilir ama mutlaka bir eksik vardır. Mesela masaüstünüzde dansçılar var mı?

Daha da iyi bir soru: Masaüstünde dansçıya gerek var mı? Özellikle de konuşan bir köpeğe, Scooby-Doo'ya gerek var mı? Masaüstünde danseden bir köpeğin verimliliğe katkıları sizce nelerdir? Kısacası, Microsoft'tan beklenemeyecek bir uygulama.

Microsoft'un geliştirdiği en gereksiz ve kötü uygulamalardan birisi olmaya aday.

Facia 1

Facia 1
Kullanışsız ve tarayıcıda çok yer kaplıyor

Microsoft Bob

Microsoft Bob, 1995 yılının Mart ayında yayınlanan bir masaüstü yöneticisiydi. O zamanın kullanıcılara karmaşık gelen programlar, dizinler ve diğer teknik terimlerden kurtulmak isteyenlere kılavuzluk etmek için Microsoft tarafından geliştirilmişti. Bu sayede kullanıcılar Microsoft Bob ile kullanım kolaylığına kavuşmuş oluyorlardı.

Microsoft Bob, 1995 yılında dağıtılmaya başlandığından işletim sistemi olarak Windows 3.1x ve Windows 95 için tasarlanmıştı.

O zamanlar Bill Gates'ın de kız arkadaşı olan Melinda French tarafından yönetilen bu projede günümüzde kullandığımız ofis programları da yer alıyordu. Bugünün Excel'ine benzeyen finans uygulamasına sahip olan Microsoft Bob, bir kelime işlemciye de sahipti.

Sonuçta Microsoft Bob, o zamanlar kullanıcıların ilgisini çekmeyi başaramadı; Melinda French'in ortaya çıkardığı bu projenin ömrü çok uzun süreli olmadı ve Microsoft'un başarısız olduğu projelerden biri olarak tarihteki yerini aldı.

Ancak Microsoft Bob, her ne kadar artık kullanılmıyorsa da, çizgi karakterleri bugün hala kullanıcılar tarafından kullanılıyor.

Okuyucu Yorumları