4K destekli Chromecast Ultra fena sızdı!

Google'ın belki de 4 Ekim'deki büyük etkinliği için sakladığı cihaz ilk kez, neredeyse olduğu gibi ortaya çıktı!

Yeni Chromecast fena sızdı!

Google'ın 4 Ekim'deki büyük telefon tanıtımı için hazırlıklarımızı yaparken, aynı gün tanıtılması muhtemel 4K destekli Chromecast'ten görüntüler sızdı.

Artık ismini ezberlediğimiz sızıntı hesabı Evan Blass'ın paylaştığı "Chromecast Ultra" görseli, yeni Chromecast'in görünümünde bazı küçük değişikliklerin yapıldığını gösteriyor. İlk olarak cihazın dışındaki Chrome logosu, kendisini Google'ın "G" harfinden oluşan logosuna bırakıyor. Logoları bir kenara bırakırsak ve asıl önemli olan iç bileşenlere bakarsak; iddialar yeni Chromecast'in 4K çözünürlükte video akışını desteklediğini ve HDR televizyon desteği sunduğunu söylüyor. Bu söylenenler gerçekse bu kez 1080p'lik ilk nesil Chromecast'inizi değiştirmek isteyebilirsiniz.

Bununla birlikte küçük bir hayal kırıklığı da var. Chromecast'in en önemli özelliği olan uygun fiyatı, bu üst düzey özelliklerle birlikte ortadan kalkacak gibi görünüyor çünkü bahsedilen fiyat, 69 dolar. Şu anki Chromecast, yalnızca 35 dolara satılıyor. Tabi bu fiyat, Nvidia'nın 199 dolarlık Shield seti gibi cihazlar karşısında halen uygun. Chromecast Ultra, yeni fiyatıyla Amazon Fire TV, Roku 4 gibi 4K özelliklerini 100 dolar civarına sunan cihazların yanına yaklaşacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları