4K içerikler için büyük bir adım!

4K TV'ler çevremizi sarsa da, bu TV'lerde izlenebilecek içerikler henüz çok kısıtlı. Ama yakında...

4K için büyük bir adım!

Bu yıl CES'e de damgasını vuran 4K televizyonlar, özellikle demo görüntülerinde harikalar yaratıyorlar. Fakat her ne kadar televizyonlar 4K desteği gösterse de, bu platform henüz içerik anlamında pek zengin değil. Gelen haberlere göre UHD Birliği bu konuyu çözüme kavuşturmak üzere harekete geçmeye karar vermiş.

UHD Alliance olarak anılan bu birlik, büyük HDTV üreticilerini ve içerik yapımcılarını bir araya getiriyor. Şu an bu birlikte olan üreticiler arasında; Sony, Samsung, Panasonic ve Sharp'ı görebiliyoruz. Öte yandan yine Netflix, DirecTV, Disney ve Fox da içerik konusunda birlikte yer alıyor.

Tüm bu şirketler 2015 yılında UHD içeriğin yaygınlaşması ve standart hale getirilmesi için çalışmalar yürütecek. Öte yandan elbette birlikte yer alan televizyon üreticileri yine işbirliğinde bulundukları içerik ortaklarıyla kendi televizyonlarına yönelik satın alınabilir özel UHD içerikler geliştirmeye de devam edecekler. Fakat yine de, 1080p'yle uzunca bir süre daha iç içe olacakmışız gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları