4K videoların en büyük problemine çözüm yolda

4K video çözünürlüğünün önündeki en büyük sorunun küçük bellek kartları olduğu aklınıza gelir miydi?

Bellek kartları gaza basıyor!

4K video teknolojisi yakında piyasayı işgal edecek. Bu yeni yüksek çözünürlük standardı, ekran boyutu giderek büyüyen televizyonlar için de can simidi görevi görecek. Bu arada, 4K video kaydı yapan telefon ve kameralar da elden ele dolaşacak; fakat bu teknolojide şu anda bir problem var.

Cihazlar 4K çözünürlüğünde video algılayabilecek kamera sensörlerine sahip olsa da, bu görüntü dosyaların oluşma hızına ayak uydurabilecek SD kart sıkıntısı can sıkıyor. Dolayısıyla SD kartlar, teknolojinin gelişmesinin önündeki şişe ağzı olarak karşımızda duruyorlar. Kart üreticileri de bunun farkındalar ve talep geldikçe yüksek hızlı kayıt yapmaya imkan verecek SD kartları makul fiyatlarla satışa sunmak için hazırlık yapıyorlar.

Dev bellek kartı üreticileri, yeni nesil SD kartlarında saniyede 30 MB boyutunda veriyi kaydedebileceğimizi söylüyorlar. Bu da 4K video kaydının ihtiyaç duyduğu kayıt hızından çok daha fazla. Ama bu hıza tam manasıyla ne zaman ulaşabileceğimiz halen kesin değil. Yine de, bellek kartlarında yaşanan hızlı gelişmeleri göz önünde bulundurursak, çok fazla beklemeyeceğimizi söyleyebiliriz...

Okuyucu Yorumları