5 Mayıs'tan sonra YouTube cephesinde ne oldu?

YouTube 5 Mayıs'tan beri yasaklı. Bu tarihten beri yaşanan şaşırtıcı detaylara dikkat ettiniz mi?

Yasak kalkıyor mu?

YouTube'a Türkiye'den erişim, neredeyse 1 aydır mümkün değil. Ancak bu yasak sırasında yaşanan ilginç gelişmeler bu kadar da olmaz demek için yetiyor da artıyor bile.

Bilindiği gibi YouTube, bir önceki erişim yasağının kaldırılmasından hemen sonra, 5 Mayıs tarihinde tekrar kapanmıştı. Peki ama bu noktadan sonra neler oldu?

YouTube'un 5 Mayıs'ta yasaklanması, Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesinin 30 Nisan tarihli erişimin yasaklanması kararı dahilinde gerçekleşti. Bu karar yürürlükteyken ve YouTube zaten yasaklıyken, bu kez de Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin, 5 Mayıs tarihli ikinci yasaklama kararı geldi. Bir süre YouTube'a girmek isteyenler karşılarında sadece Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararını görürken, artık iki mahkemenin verdiği yasaklama kararını alt alta görmeye başladı.

Ve son durum: Bugün YouTube'a girmek isteyen Türk internet kullanıcıları, karşılarında sadece Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin yasaklama kararını görüyor. 5 Mayıs'ta YouTube'a erişimimizi engelleyen ilk karar, yani Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı karşımıza çıkan mesajdan çıkartılmış durumda. Görünen o ki, YouTube'un yasaklanmasına neden olan ilk karar geçerliliğini yitirmiş. Ama zaten kapalıyken ikinci yasağı yiyen YouTube, ne yazık ki halen erişilebilir değil. Çünkü ikinci yasak geçerliğini koruyor. Ama yasak karalarından birinin kalkmış olması bile, YouTube'un çok yakında tekrar ulaşılabilir olacağının sinyallerini veriyor. Tabi bir sonraki kapatma kararına kadar...

Okuyucu Yorumları