5 yaşındaki ufaklık, Microsoft'u kurtardı!

Sadece 5 yaşındaki bu ufaklık, Microsoft'un koca Xbox Live servisini işte böyle kurtardı!

5 yaşında ufaklığın marifeti!

İnternet üzerinden servis veren hemen her firmanın tek bir korkusu vardır; saldırılar... Microsoft da bu firmalardan bir tanesi ve özellikle Xbox Live servisine yapılan ya da yapılacak saldırılar için düzenli olarak kendisini savunmayı artık günlük hayatın bir parçası olarak algılamış durumda. Özellikle kayıtlı kullanıcı hesaplarına yapılan saldırılar ve sisteme sızdırılan zararlılarsa bu savaşın esas başlıklarını oluşturuyorlar.

Geçtiğimiz hafta gelen ilginç bir habere göre bu sefer Xbox Live hesaplarında bulunan önemli bir açık, beş yaşındaki bir çocuk tarafından keşfedildi. Amerika'nın Kaliforniya eyaletinin, Ocean Beach bölgesinde yaşayan beş yaşındaki Kristoffer Von Hassel, babasına ait olan Xbox One konsoluna, izinsiz şekilde giriş yapmayı başardı. Pek tabi hesaba girebiliyor olması, onun yaşındaki çocukların oynamaması gereken ve yetişkin kategorisindeki oyunlara ulaşmasına da ön ayak oldu.

Durumun farkına varan babaysa ilk olarak Kristoffer'e sisteme nasıl girebildiğini sordu... Öyle görünüyor ki Kristoffer ilk başta öylesine bir şifre girmiş ve yanlış girdiği şifre onu doğrulama sayfasına yönlendirmiş. Burada birkaç adet boşluk tuşuna bastıktan sonra giriş tuşuna basan ufaklık kendisini, babasının hesabı içerisinde bulmuş.

Güvenlik açığını fark eden baba, durumu anında Microsoft'a rapor etmiş ve firma düzenlemeleri çoktan yapmış. Kristoffer'ın ismiyse an itibarıyla Microsoft'un sistem üzerindeki açıkları keşfedenler listesinde yer alıyor. Ayrıca bu önemli keşfinden dolayı Kristoffer'a 50 dolarlık hediye çeki, dört adet oyun ve bir yıllık Xbox Live aboneliği hediye edilmiş...

Okuyucu Yorumları