500 milyon Yahoo hesabı hack'lendi!

Parola değiştirme vakti. Yahoo, tam 500 milyon hesabının bu tarihte hack'lendiğini duyurdu!

500 milyon hesap hack'lendi!

Yahoo, en az 500 milyon kullanıcı hesabının bilgilerinin 2014'te yaşanan bir hack olayında sızdığını doğruladı. İnternet devinin bu tür bir açıklama yapacağını bugünkü bir sızıntıyla öğrenmiştik ancak gerçek, beklediğimizden de kötü çıktı.

Yahoo, hack'ten etkilenmiş olabilecek kullanıcılara uyarı gönderirken, yaşananların "devlet destekli" olduğunu ileri sürdü. Sızan bilgiler arasında isimlerin, eposta adreslerinin telefon numaralarının, doğum tarihlerinin, hash'li parolaların, duruma göre şifreli veya şifresiz güvenlik sorularının ve cevaplarının bulunduğu belirtiliyor. Firma, yaşananlarla ilgili yetkililerle yakından çalışma içerisinde bulunduğunu söylüyor.

Firma, son iki yılda parolasını değiştirmeyen kullanıcılardan parolalarını değiştirmelerini istiyor. Bunun yanında Yahoo hesabınızla aynı parolayı farklı sitelerde kullandıysanız, bu hesaplarınızın parolasını da zaman kaybetmeden değiştirmenizde fayda var (parola yöneticisi kullanmanın vakti çoktan gelmiş olabilir). Yahoo parolanızı unuttuysanız işiniz zor, çünkü şifresiz olarak kaydedilen soruların cevapları sistemden silinmiş bulunuyor.

Yapılan açıklama bazı soru işaretlerini havada bırakıyor; örneğin bilgileri ele geçen eposta hesaplarının kaçının aktif olduğu bilinmiyor. Yahoo'nun gerçekten 500 milyon aktif eposta kullanıcısının olduğunu hayal etmek zor. Bu yaşananlar, Verizon'un Yahoo'yu satın almak için ödemeyi düşündüğü 4,8 milyar dolar üzerinde de etkide bulunabilir.

Okuyucu Yorumları