512MB RAM'li telefonlara Windows 10 yok!

Mevcut tüm Windows Phone 8.1'li ceplerin Windows 10'u alacağını söyleyen Microsoft'tan şok U dönüşü!

Windows 10'da yeni şok!

Windows 10 Mobile'ın yayınlanmasıyla Microsoft'un planlarından birkaç adım geri adım attığı, güncellemeyi alacak telefonların listesinin oldukça kısa olduğu anlaşılmıştı. Şimdi ise 512MB RAM'e sahip cihazların güncellemeyi almayacağı kesinleşti.

512MB RAM'e sahip Windows Phone cihazları aslında Windows 10 Mobile test yapılarını deneyebiliyorlar. Ancak Microsoft'un Twitter'da yaptığı açıklamaya göre final sürümün kullanıcılara ulaştırılması gibi bir plan bulunmuyor. Microsoft, bunun nedeninin temel olarak "kullanıcılardan gelen geri bildirimler ve performans" olduğunu söylüyor.

Lumia dışındaki telefonlar için güncellemenin kaderinin telefonun üreticisine bağlı olduğunu daha önce öğrenmiştik. Şimdi ise Microsoft, bir başka tweet'inde HTC One M8'in Windows 10 Mobile'a yükseltilmeyeceğini doğruladı. Firma bunun nedenini açıklamamayı tercih etti. HTC bir süre önce One M8'i Windows 10 Mobile'a yükselteceğini açıklamış, ancak daha sonra geri adım atmıştı.

En son işletim sistemini kullanamama sorunu, rakip platform Android'de de var. Ancak bu durum, Microsoft'un platformunda başka bir sorunla beraber geliyor. Bazı geliştiriciler, Evrensel Windows Platformu'na geçiş için Windows Phone 8 uygulamalarını terk etmeye başladılar bile. Bu durum, Windows Phone 7'de olduğu gibi, Windows Phone 8'in de iyi bir geçiş süreci geçirmeden, Microsoft'un yükseliş çabalarına kurban giderek çökmeye başladığını gösteriyor.

Okuyucu Yorumları