5G Kullanıma Açıldı; Ama Sadece Tek Bir Adres İçin...

5G'de tarihi bir gelişme yaşanıyor; dev operatör, 5G erişimi sunmaya başlıyor. Ama sadece tek bir müşterisi için...

5G geldi bile!

5G teknolojisi için gereken standartlar aslında halihazırda geliştirilme aşamasında olsa da, dünyanın en büyük GSM operatörlerinden AT&T, bu yeni nesil ağ teknolojisini sınırlı bir deneme sürümü olarak birlikte çalıştığı bir firma için özel olarak sunmaya başladı.

AT&T, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bu 5G deneme sürümünün gerçek bir müşterinin dahil edildiği ilk kullanım olduğuna dikkat çekti. 5G hizmetinin özel olarak sunulduğu müşteri ise aslında hiç de yabancı değil. Zira bu hizmeti Austin, Texas'taki ofislerinde kullanacak olan firma teknoloji devi Intel.

Söz konusu önemli gelişme 5G'nin standart kullanıcılara sunulması açısından giderek kızışan rekabette bir kilometre taşı anlamına geliyor. Diğer yandan bu yeni mobil ağ için gereken resmi protokollerin 2020'ye kadar sonuçlandırılması beklenmiyor.

AT&T'nin bu alandaki en büyük rakibinin ise geçtiğimiz Haziran ayında 5G için alan denemelerine başladığını ve Temmuz ayında da yine 5G için önemli teknik ilerlemeler kaydettiğini duyuran Verizon.

Okuyucu Yorumları