600 Mbps ile 4G'nin yeni kralı Nokia!

Nokia, 4G teknolojisinde gaza bastı! İşte yeni hız rekoru ve bu rekorun getirecekleri...

Nokia internette rekor kırdı!

Dördüncü nesil telekomünikasyon teknolojilerinden LTE bağlantısı, Türkiye'de olmasa bile yurt dışında giderek yaygınlaşıyor. LTE konusunda şu ana kadar ipleri elinde tutan Ericsson, 350 Mbps hızında bağlantı sağlayan teknolojisiyle mobil üreticilere rahat rahat patent satıyordu ancak şimdi durum değişecek gibi görünüyor.

Mobil telefon birimini Microsoft'a sattıktan sonra iletişim teknolojileri geliştirip patent satarak yoluna devam eden Nokia ise Güney Kore'li operatör SK Telekom ortaklığında 300 mbps ile başladıkları testte LTE-A standardı için 600 Mbps hızına çıkarak yeni bir rekor kırdı.

Nokia, Ericcsson'un 450 Mbps hızına çıkmak için kullandığı 4X4 Multiple-Input Multiple-Output (MIMO) teknolojisi ile Carrier Aggregation isimli yeni bir tekniği bir arada kullanarak, aslında 5G için öngörülen sınırları 4G LTE teknolojisi ile geçmiş oldu.

Nokia, artık her kullanıcının günde 1 GB boyutunda veri indireceğini düşünerek plan yapmanın zorunluluk haline geldiğini, bu yüzden de çok geniş bantlı bağlantı seçeneklerinin devreye girmesi gerektiğini vurguluyor. Bu miktar da bugün bir mobil operatörün, kullanıcı başına karşıladığı trafiğin 60 katına denk geliyor. Kulağa çok büyük bir farkmış gibi geliyor ama bugünkü ortalama günlük trafik miktarının da sadece birkaç sene önce herkese "imkansız" geldiğini unutmamak gerekiyor.

Okuyucu Yorumları