900 milyon Android'e kötü haber!

900 milyonu aşkın Android cihaz, Quadrooter adı verilen yeni tehlike karşısında savunmasız. İşte Quadrooter'tan etkilenebilecek en popüler cihazlar...

900 milyon Android'e kötü haber!

Check Point adlı güvenlik firması tarafından ortaya çıkartılan bazı yeni güvenlik açıklarının, 900 milyonu aşkın Android cihazı etkilediği belirtiliyor. Buna göre söz konusu açıklar Qualcomm yongalarına sahip milyonlarca Android cihazı kötü amaçlı yazılımlara karşı savunmasız hale getirebilir.

Qualcomm yongayla gelen Android telefon ve tabletlerde keşfedilen dört yeni açığın, saldırganların bundan etkilenmiş bir cihazın kontrolün tamamen ele geçirmelerine olanak tanıyacağı duyuruldu.

"Quadrooter" adı verilen bu açıklar Check Point bünyesindeki araştırmacılara göre 900 milyonun üzerinde telefon ve tableti etkileyebilecek durumda. Herhangi bir özel izin gerektirmeyen kötü amaçlı yazılımlar bir saldırganın kullanıcıları kandırması halinde kolaylıkla yüklenebiliyor.

Bunun ardından saldırgan root erişimi elde ederek söz konusu Android cihaza tam erişim sağlıyor; cihazın verilerine ve donanım bileşenlerine ulaşabiliyor. Google'ın Nexus 5X, Nexus 6 ve Nexus 6P adlı modelleri etkilenen cihazlar arasında gösterilirken, Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge de risk altındaki modeller. "En güvenli Android akıllı telefon" olarak lanse edilen BlackBerry DTEK50'nin bile bu açıklar karşısında savunmasız olduğu belirtiliyor.

Bir Google yetkilisi yaptığı açıklamada, konuyla ilgili bir yamanın ancak Eylül'de yayınlanabileceğini ifade etti.

Okuyucu Yorumları