Güvenlik devlerini 1 Nisan korkusu sardı...

Güvenlik devleri 1 Nisan'da PC'leri bekleyen tehlikenin peşine düştü ama sonuç pek parlak değil...

1 Nisan'da ne olacak?

İlk olarak geçtiğimiz yıl ortaya çıkan Conficker'a karşı Microsoft birkaç gün içerisinde önlem almıştı. Ardından kimliği belirsiz hacker'lar Conficker.b adlı ikinci sürümü yayınladılar ve birkaç gün içerisinde milyonlarca PC'ye yayıldı. Temizleme çalışmaları sürerken bu kez virüsün üçüncü sürümü, yayılmayan ana çok iyi gizlenen Conficker.c ortaya çıktı ve virüsün içerisinde 1 Nisan'da aktive olacağına dair kodlara rastlandı.

Fakat güvenlik firmaları şu ana kadar Conficker'ın 1 Nisan'da ne yapacağına dair en ufak bir bilgi elde edemediler. "Bu hacker'lar şimdiye kadar gördüklerimize göre daha sabırlı ve daha metodik çalışıyorlar. Virüsü temizlemek veya engellemek için ne yapabileceğimizi keşfetmek çok zor" diye konuşan SecureWorks yöneticisi Joe Stewart sözlerini "ne yazık ki 1 Nisan'dan önce virüsün ne yapacağını ön görmek mümkün değil" diye sürdürdü.

Şu anda güvenlik firmaları elleri kolları bağlı bir şekilde 1 Nisan'ı bekliyorlar. Şimdiye kadar görülen en sistemli hazırlanmış virüsün çok büyük bir saldırı hedeflediğinden korkuluyor.

Okuyucu Yorumları